Милош Вучевић

Београд спрема акте да Косово и Метохију прогласи подручјем посебне социјалне заштите

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 09:46

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да Србија спрема све акте да Косово и Метохија буде проглашено подручјем посебне социјалне заштите.

Он је рекао да Србима на Косову и Метохији недостају безбједност и сигурност као услов свих услова за нормалан живот, да српска дјеца у тој покрајини немају редовне вакцине, не могу да добију лијекове, фали медицинска опрема, све што треба да живот и рад.

Вучевић сматра да Србија, како би побољшала живот Срба у јужној српској покрајини, може да повећа економска и социјална издвајања и да се још јаче политички и дипломатски бори.

Бројни одрони, хаос све већи: Трага се за несталима

Бројни одрони, хаос све већи: Трага се за несталима

Премијер је навео да постоје наговјештаји да би Приштина могла да попусти и да прихвати улазак српске робе на Косово и Метохију.

"Нијемци сада то доста промовишу кроз нови ЦЕФТА споразум, што захтијева и много наше тактичности и мудрости. Видјећемо да ли ће то у предвечерје 10. годишњице Берлинског процеса бити постигнуто", рекао је Вучевић за телевизију "Јуроњуз" Србија.

Вучевић је навео да су у припреми и измјене Закона о кривичном поступку о надлежности правосудних институција, као и одлука Скупштине којом се проглашавају нелегалним сви акти који су супротни постигнутим споразумима од 2008. и једнострано проглашене независности Косова и Метохије.

Не зна се број жртава невремена у ХНК

Не зна се број жртава невремена у ХНК

Он је напоменуо да Албанце не интересује договор, осим да Србија призна самопроглашено Косово.

Пратите нас и путем Вибера