Јабланица

Бројни одрони, хаос све већи: Трага се за несталима

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2024. 09:42

У петак, 4. октобра, у градовима Кисељак и Јабланица, услијед обилних падавина дошло је до поплава и одрона камења. 

"На магистралном путу Коњиц-Јабланица-Мостар, као и на путевима: Јабланица-Прозор, Јабланица-Блидиње, Бусовача-Кисељак, Кисељак-Крешево и на улазу у Кисељак (из смјера Сарајева) дошло је до бројних одрона земље или камења на коловоз, бујичних поплава и клизишта, због чега је саобраћај обустављен", саопштили су из БИХАМК-а.

Не зна се број жртава невремена у ХНК

Не зна се број жртава невремена у ХНК

Бујице су узроковале плављења приватних објеката у приземљу, а путне комуникације у смјеровима Јабланица – Мостар, Јабланица – Рисовац, Јабланица – Прозор Рама, Јабланица – Коњиц. Дио Бутуровић Поља такође је одсјечен од локалног пута, као и да је тешко приступити унесрећеним људима. У мјесту Острожац дошло је до одрона шина.

Горска служба спашавања (ГСС) Јабланица позива становнике да се јаве за помоћ ГСС-у и ватрогасцима како би помогли у акцијама спашавања због поплава које су ноћас изазвале обилне падавине.

На подручју општине Кисељак се одгађа настава у свим школама. Настава је одгођена због поплава на подручју општине Кисељак те затворених путева. Велики број путева које воде у Кисељак и из Кисељака су под водом.

Српкиња дала новац сестри, па изгубила контакт: Послије пар година стигао пакет који ју је расплакао

Српкиња дала новац сестри, па изгубила контакт: Послије пар година стигао пакет који ју је расплакао

Велика количина падавина пала је на кисељачком и крешевском подручју. Поплављени су путеви, дворишта, подруми. У Кисељаку мјештани кажу да не памте толику количину кише.

Све хитне службе са подручја Општине Кисељак су на терену како би помогли становништву.

"Због великих бујица и одрона угрожено је многобројно становништво, уз информације да има жртава као и велики број повријеђених и несталих особа”, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ).

Пратите нас и путем Вибера