Београд

Дјечак који је пао са прозора поручио оцу: Само ми је једна суза кренула

  • Извор: Курир
  • 19.09.2024. 16:14

Десетогодишњи дјечак, који је у уторак пао са прозора школе “Бановић Страхиња” на Чукарици, пребачен је из Ургентног центра на Универзитетску дечју клинику Тиршова гдје је настављено његово лечење.

Његов отац каже за "Курир" да је дјечак свјестан, али да има озбиљне повреде, те да ће опоравак бити дуг.

"Дошао је к себи. Тренутно је у 'Тиршовој', на неурохирургији. Био сам синоћ са њим, сада је са мајком. Јутрос је био ортопед – има повреду карлице и пубичне кости… Пет-шест недјеља ће морати да лежи. Ушивен му је палац на нози, руке су модре…", прича отац и додаје да су највише забринути због повреда на глави.

Родитељи били на плесу: Камин пао на дјечака (2) и убио га

Родитељи били на плесу: Камин пао на дјечака (2) и убио га

"Неурохирург ће процијенити каква је ситуација. Он има и прелом вилице, па ће се наредних дана видјети шта је најбоље и да ли ће га оперисати", додао је отац.

Дјечак отежано прича, али је, иако у преломима и боловима, каже отац – срећан. Он је био свјестан у самом тренутку пада и мислио је да је то крај.

"Упркос свему, он је срећан. Рекао ми је: 'Био сам свјестан када сам пао. Само ми је једна суза кренула, мислио сам да вас никада више нећу видјети, да је то мој крај'”, прича отац у сузама.

Каже да га је након свега изненадило колико дијете добро подноси ситуацију у којој се налази, колико је у ствари психички јак.

"Стварно ме је изненадио. Рекао ми је: 'Ја сам захвалан што сам жив, чак и да будем инвалид, важно ми је само да сам са вама'”, открио је отац.

Подсјетимо, до несреће је дошло у уторак, око 16 сати, када је отац дошао по дјецу која су била у школи у продуженом боравку. Игром случаја, он је први затекао своје дијете на бетону, у локви крви.

Дјечака малтретирали у школи, старији брат дошао и претукао насилника

Дјечака малтретирали у школи, старији брат дошао и претукао насилника

"Дошао сам по дјецу у школу у 15.55 сати. Позвао сам сина, рекао је: 'Тата, силазим за пет минута'. Није прошао ни минут, код школског улаза је нешто јако пукло! Од свих родитеља први сам дотрчао. Док сам прилазио нисам ни знао да је то моје дијете. Долазим. Видим – моје дијете! У локви крви. Иде му крв на уста”, испричао је раније отац за "Курир".

Дјечак је пао кроз прозор, са висине од око шест-седам метара, а до несреће је дошло, каже отац, тако што су се дјеца играла, а син се попео на неку бину до прозора. Наслонио се на прозор не видјевши да је отворен. Дежурна учитељица тада није била у учионици, јер је, како је касније испричала оцу, изашла до тоалета.

Отац и даље каже да не криви никог, али да дјеца морају да се пазе.

"Не дај Боже ником више ово да се деси. Ниједно дијете, ниједан родитељ ово не смије да доживи. Дјеца морају стално да се пазе и чувају", каже он и додаје да захваљује богу што је син жив и да се моли да дјетету не остану трајне посљедице пада.

Директорка школе Татијана Васовић Новосел каже за "Курир" да се још увијек утврђују све околности овог случаја.

"Најважније је да је дијете добро и стабилно. За све нас запослене у школи и родитеље наших ученика је најважније да он буде добро. Када утврдимо све околности обавијестићемо јавност", рекла је кратко она.

Министарство просвјете је у сриједу у школу упутило Републичку просветна инспекција, која врши надзор над радом установе и поступањем установе у овом случају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм