Косово

Приштина присваја земљу општине Грачаница

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2024. 22:57

Општина Грачаница саопштила је да је влада привремених приштинских институција донијела одлуку да присваја 13 хектара и 33 ара општинске имовине у насељу Падалиште ради реализације пројекта изградње "Косовског резиденцијалног центра за аутизам, Даунов синдром и инвалидност за дјецу и старије особе".

"Не улазећи у суштину ни у намену центра као и његовог функционисања у будућности сматрамо да одлука владе о одузимању општинске имовине срамна и недемократска опција чији је циљ дестабилизација и угрожавање јавног интереса локалног становништва", навели су из општине Грачаница која је упутила протест због одлуке.

Како наводе, општина Грачаница није имала увид у одлуку која је донесена без претходних консултација и општинске сагласности, те наглашава да је о одузимању земљишта сазнала из ове одлуке.

Милану стало срце док је цијепао дрва да прехрани дјецу

Милану стало срце док је цијепао дрва да прехрани дјецу

Тражи од владе привремених институција преиспитивање и повлачење одлуке о одузимању земљишта, као и да се поштују права локалних становника и њихов глас у овом поступку.

Такође, затражено је и да организује јавне расправе о пројекту и његовом утицају на заједницу са становништвом општине и општинским надлежним органима.

Општина Грачаница тражи од Приштине и одговор на питање "на основу којих је анализа и статистика изабрала баш Грачаницу за мјесто гдје ће се градити овакав Центар"?

Пратите нас и путем Вибера