Туга

Милану стало срце док је цијепао дрва да прехрани дјецу

  • Извор: Телеграф
  • 11.10.2024. 22:53

Породица, пријатељи и мјештани села Секурич опраштају се од свог комшије Милана Јеремића, човјека који се цијели живот борио сам и помагао свима, а онда му је срце стало у 46. години.

Доживио је инфаркт док је цијепао дрва да прехрани дјецу. Напустио их је 6. октобра ове године. Његова супруга и двоје дјеце сада су остали без једине сигурности. Зато су се пријатељи удружили да им помогну у овим тешким данима колико год могу.

Село Секурич припада општини Рековац која је једна од најнеразвијенијих општина у срцу Србије, а самим тим, живот ових људи овдје није нимало једноставан. Научени су да раде, да се боре и да зараде, као што се то и Милан трудио од малена, па свих ових година и након дјетињства.

Пилот доживио срчани удар: Његова супруга без искуства успјешно слетјела авионом

Пилот доживио срчани удар: Његова супруга без искуства успјешно слетјела авионом

Како за "Телеграф" причају његови пријатељи, Миланов живот од почетка није био нимало лак. Није имао лагодно дјетињство, није знао како изгледа сигурност коју пружа породица и зато се трудио свим силама да својим синовима обезбиједи што бољи живот. Много је радио и мучио се, а смрт је дошла прерано, па је ова тужна вијест све много изненадила.

"Као мали остао је без мајке и чувала га је баба са његовим оцем. Умрли су још док је он био млад дечко и тако је остао сам", прича његов пријатељ за "Телеграф.рс".

На сву срећу, радост у његов живот унијела је супруга Ђина која је бугарска држављанка и са којом је добио два сина који су сада пети и шести разред. Међутим, све вријеме је текла борба да њој обезбиједе држављанство, а процедура и даље траје.

Велике поплаве у светом граду - вода носи све пред собом

Велике поплаве у светом граду - вода носи све пред собом

"Он је у правом смислу те ријечи био човјек какав се ријетко среће у нашим крајевима. Добра душа намучена од дјетињства. Тих, спокојан, насмијан и поред свих проблема које носи ово наше вријеме. Нажалост бригом како прехранити породицу није обраћао пажњу на сигнале које му тијело шаље и напустио нас је изненада много раније него што је требало", каже његова другарица из дјетињства.

Милан је умро у тренутку док се борио да обезбиједи хљеб својој дјеци. Док је радио на дневницу и док је сјекао дрва уморног од рада сачекала је и изненадна смрт.

"Имао је инфаркт док је радио у надници. Смрт је била тренутна, љекари су дали све од себе, али није било шансе. Рекли су и да су којим случајем били на лицу мјеста, не би могли ништа да учине", каже пријатељ.

Зашто је Илон Маск својој компанији дао име Тесла

Зашто је Илон Маск својој компанији дао име Тесла

Његова супруга Ђина остала је сама са два малишана, незапослена и без примања. О овој породици мјештани имају само ријечи хвале. За супругу кажу да је вриједна домаћица, поштена жена, радна и одговорна која посвећено одгаја да дивна синчића за која сви кажу да су лијепо васпитани, културни и одговорни малишани.

Зато, мјештани овог села удружили су се и помажу колико могу, међутим ова породица заслужује више.

"Било је помоћи, нисмо лоши људи, али ко може нека помогне. Враћа Бог и има Бога. Тако да ако можете помозите", поручује његов пријатељ који је и један од предводилаца акције за помоћ породици, а прије свега да се дјечаци збрину пред зиму и да им ништа не фали.

"Милан је нама, читавом друштву, другарима, увијек изашао у сусрет без ријечи, шта год да је требало и заслужује много више од нас у овом тренутку", поручује његов пријатељ.

Домаћину Љубиши украли 21 јагње

Домаћину Љубиши украли 21 јагње

Друштво ради на томе да отворе жиро рачун, а до тада је помоћ могућа само лично или контактирајући његову супругу Ђину: 063 83 67 257.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: