Предсједник Србије

Вучић у Њујорку: Мир важнији од свега, иако моћне силе раде против малих земаља

  • Извор: Агенције
  • 23.09.2024. 07:21

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је у Њујорку, на Самиту о будућности у УН, да је невјероватно са колико лажи и лицемерја велике силе раде против малих земаља користећи мир и међународно право у своју корист.

"Наравно, јако је битно имати мир, а не конфликте и сукобе. И не желим да понављам неке празне приче, пошто се међународно право примјењује, углавном, више на велике силе, а не на оне мале. Ако причамо о најмоћнијим земљама, невјероватно је са колико лажи и са којим лицемерјем се заправо ради против малих земаља", рекао је Вучић на дводневном Самиту о будућности, у оквиру 79. сједнице Генералне скупштине УН, који је увод у генералну дебату  24. септембра.

Предсједник Србије је истакао да је мир важнији од свега.

"Мир је јако важан, али и велике земље јако често користе мир у своју корист, а други доста губе у томе. Сви актери, без изузетака, ће се позивати на међународно право у своју корист. А намјерно заборављају оно што су све радили и што раде данас. Тако да све те велике силе треба подсјетити на то да не треба да крше права. Србија подржава план генералног секретара Уједињених нација и подржава Пакт будућности, без обзира на то што желимо да видимо више компромиса", рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Љубиша Петровић ударио на политику Александра Вучића!

Љубиша Петровић ударио на политику Александра Вучића!

Предсједник Србије је истакао да ће се Србија одупрети свим "woke" покретима који се намећу њеним традиционалном вриједностима.

 "Србија је на свом европском путу и за разлику од многих поштује норме и регулативу међународног права. Истовремено, Србија је модерна земља са великом стопом раста и није спремна да жртвује своје традиционалне вриједности", рекао је Вучић.

Он је оцијенио да су за Србију битне теме одрживи развој, финансијски развој, међународни мир и безбједност, наука, технологија и дигитална сарадња, младе генерације и трансформисање глобалног управљања.

"Свакако да Србија подржава оно што је битно и да питање климатских промјена јесте нешто што, као и Кина, подржава. Вјерујемо да ће САД и УН имати више разумијевања за постојећу финансијску архитектуру", рекао је он.

Видиковац вриједи колико и дуговања према осјетљивим категоријама

Видиковац вриједи колико и дуговања према осјетљивим категоријама

Предсједник је поручио да Србија вјерује да заслужују пажњу напомене Бразила и Русије везане за климатске промјене, јер су оне фокусиране на безбједност.

"Србија вјерује да је јако битно наћи баланс између западних интереса и владавине права и захтјева многих других држава, када причамо о породицама и традиционалним вриједностима, јер људска права су једна ствар, а злоупотреба људских права може да се коси са неким традиционалним правима које многе земље не могу да прихвате, посебно ако причамо о породичним вриједностима. Те вриједности су нешто што Република Србија његује", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.