Abercrombie&Fitch

Бивши директор чувене модне компаније ухапшен због оптужби за трговину људима

  • Извор: ББЦ
  • 22.10.2024. 19:20

Бивши извршни директор модног гиганта Abercrombie&Fitch (A&F) и његов британски партнер ухапшени су због сумње за трговину људима у сврху сексуалног искоришћавања.

Мајк Џефрис, његов партнер Метју Смит и њихов наводни посредник ухапшени су у уторак ујутру, преноси Би-Би-Си.

Очекује се да више детаља о хапшењу ускоро саопште Федерални истражни биро (ФБИ) и канцеларија тужилаштва на конференцији за медије.

Адвокати Џефриса и Смита раније су негирали било какву кривицу својих клијената.

Повлачи се паштета Аргета

Повлачи се паштета Аргета

Одговарајући на најновије вијести, Џефрисов адвокат је изјавио: "Одговорићемо детаљно на оптужбе након што оптужница буде отпечаћена, али планирамо то да урадимо у судници, не у медијима".

Адвокат господина Смита је замољен за нови коментар, али је одбио да коментарише најновија дешавања.

ФБИ је отворио истрагу прошле године након што је Би-Би-Си открио тврдње да су Мајк Џефрис и његов партнер сексуално искоришћавали и злостављали мушкарце на догађајима које су организовали у својим резиденцијама и хотелима у Њујорку широм свијета.

Истрага Би-Би-Сија је открила да је постојала софистицирана операција која је укључивала посредника и мрежу регрута који су имали задатак да регрутују мушкарце за догађаје. Након извјештавања Би-Би-Сија, у Њујорку је поднијета грађанска тужба у којој су Џефрис и Смит оптужени за трговину људима у сексу, силовање и сексуални напад.

Драма у Херцег Новом: Мртве рибе плутају по мору, заражене опасним вирусом

Драма у Херцег Новом: Мртве рибе плутају по мору, заражене опасним вирусом

Оптужена је и фирма "Abercrombie&Fitch" да је финансирала операцију трговине сексом коју је водио њен бивши извршни директор током двије деценије на чијем је челу био.

Према америчком закону, сексуална трговина укључује навођење одрасле особе да путује у другу државу или земљу ради секса за новац употребом силе, преваре или принуде.

Потврђујући хапшење, Бред Едвардс из "Едвардса Хендерсона", грађански адвокат који заступа неке од наводних жртава, рекао је: 

"Ова хапшења су велики први корак ка постизању правде за многе жртве које су експлоатисане и злостављане кроз ову шему трговине сексом која је функционисала дуги низ година под легитимним покрићем које је „Abercrombie & Fitch“ пружао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)