Кина

Човјек преживио немогуће: Оклизнуо се на литици и запео у дрвећу

  • 23.09.2024. 13:09

Видео снимка која приказује тренутак када је мушкарац готово пао у смрт док је планинарио, изазвала је страх код гледалаца широм свијета. Инцидент се догодио 16. септембра, када је 42-годишњи Јанг Менг планинарио у планинама Фанзенгјиан, смјештеним у источној кинеској провинцији Анхуи.

Менг је драматични тренутак снимио помоћу своје 360-степенске камере, која је забиљежила сваки детаљ невоље која га је снашла. На почетку видеа, којег је подијелио на друштвеним мрежама, види се како Менг мирно хода уз планину, али од‌једном губи равнотежу, пада на предњи дио тијела и почиње се великом брзином спуштати низ стрму падину.

Чиме се служе Станивуковићеви портали

Чиме се служе Станивуковићеви портали

Површина стијене по којој се кретао била је клизава и готово потпуно глатка, што је додатно отежавало пењање без икакве потпоре. На тренутке је изгледало да нема начина да заустави свој пад, све док се испред њега није појавило мало дрво које је спријечило његов даљњи пад низ брдо, пише Клик.хр.

'Види му се страх у очима'

Након што је пао, Јанг је осјетио олакшање, али и страх од онога што је могло поћи по злу да није било тог дрвета. За Си-ен-ен је изјавио: "Схватио сам да уопште не могу устати и да клизим све брже. Тада ме ударило – падам с литице. Кад сам ударио у дрво, осјећај је био као да је на мене пала тешка стијена. Само сам помислио: 'Нема шансе да сам мртав.'“

Погледајте видео на овом линку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.