Мисисипи

''Да ли ти је мука од мртвих тијела'': Тинејџерка убила мајку и пуцала на очуха

  • Извор: Телеграф
  • 18.09.2024. 20:32

Адвокати у случају тинејџерке из Мисисипија која је пуцала и убила своју мајку у њиховом дому прије него што је запуцала на свог очуха, изнијели су двије супротне слике дјевојчице у центру приче.

Карли Грег, која сада има 15 година, употријебила је пиштољ да 19. марта три пута упуца своју мајку, Ешли Смајли (40). Касније је уперила пиштољ у свог очуха, Хита Смајлија, када је стигао кући. Она се изјаснила да није крива за убиство, а у августу је одбила нагодбу која би је послала у затвор на 40 година.

У понедјељак, тужитељка Кетрин Вајт Њуман рекла је поротницима да ће током суђења Грегова, која је имала 14 година у вријеме убиства, бити откривена као опасан убица са "тајним животом", укључујући телефоне за једнократну употребу, сакривене електронске цигарете са марихуаном и историју варања у школи и самоповређивања.

Меланија Трамп коначно проговорила о њеним голишавим фотографијама

Меланија Трамп коначно проговорила о њеним голишавим фотографијама

Тог јутра, 19. марта, Грегова је са мајком отишла у школу, гдје је Ешли Смајли такође била учитељица. Тога дана, једна од пријатељица Грегове наводно је била "толико забринута" због њене употребе марихуане и телефона да се "осјећала примораном" да ту информацију подијели са Ешли Смајли. Касније тог дана, код куће, Ешли је у соби своје кћерке открила оно за шта је вјеровала да су кутије електронских цигарета.

Њуманова је изјавила да је Грег по повратку кући одмах отишла у собу својих родитеља и извукла пиштољ испод душека. Нагласила је да је сакрила пиштољ иза леђа док се кретала по кући - наводно да га сакрије од сигурносних камера у кући - и да је затим "ушла у своју спаваћу собу и испалила три метка у своју мајку, убивши је."

Поново сакривши пиштољ, отишла је у кухињу и узела мајчин телефон. Претварајући се да је њена мајка, наводно је послала поруку свом очуху, Хиту Смајлију: "Када ћеш бити код куће, драги?"


Када је Хит одговорио да ће му требати "још мало времена," узвратила је симболом "палац горе", а затим провела наредних 45 минута шаљући поруке и видео позиве пријатељима, молећи их за помоћ и "покушавајући да их наговори да дођу у њену кућу", рекла је Њуманова.

Тужитељка је нагласила да Грег "није рекла зашто" јој требају пријатељи, а један од њих је понудио да позове 911, али му је рекла "не."

Један пријатељ је ипак дошао, рекла је тужитељка, и када се појавио, Грегова га је питала: "Да ли ти је мука од мртвих тијела?".

Затим се наводно хвалила свом пријатељу тиме што је учинила, рекла је Њуманова.

"Три пута сам пуцала у маму, и имам још три метка спремна за очуха кад се врати кући", наводно је рекла свом пријатељу, кога је затим инструисала да чека у дворишту док се Хит враћао кући. Према ријечима тужитељке, пријатељ је чуо пуцњеве, након чега је Грегова истрчала на задња врата и рекла му да побјегне.

Потресно свједочење доктора након експлозије пејџера: Толико очију нисам извадио у животу

Потресно свједочење доктора након експлозије пејџера: Толико очију нисам извадио у животу

Браниоци Грегове, с друге стране, рекли су поротницима да иако је јасно да је Грег убила мајку и пуцала на очуха тог дана, много је мање јасно шта је довело до тог насиља.

"Ово није случај гдје не знамо ко је крив", рекла је адвокатица Бриџит Тод на почетку свог уводног излагања, нагласивши да питање треба бити: "Зашто се то догодило?"

Назвавши Грегову "изузетним дјететом без историје насиља," она је рекла да је њена клијенткиња "вољела своју мајку" и да је и сама жртва.

"Докази ће показати да је Карли патила од менталне болести", рекла је адвокатица, додајући да су тог дана "сви троје - Карли, њена мајка и очух - били жртве." Ни Грегова, ни њени родитељи, ни њени пријатељи нису били свјесни те болести, рекла је Тодова, и та болест је преузела контролу тог дана. То је била иста болест коју је имао и њен биолошки отац.

Огласио се шериф у вези ванредне ситуације уочи данашњег Трамповог митинга

Огласио се шериф у вези ванредне ситуације уочи данашњег Трамповог митинга

Хит Смајли је то такође видио, рекла је Тодова, нагласивши да је очух стао на страну Грегове кроз читав процес. Био је толико увјерен у оно што је видио као страх код своје пасторке да је, чак и након што га је упуцала и побјегла, шетао по кући тражећи уљеза.

"Иако су догађаји од 19. марта били трагични, ти догађаји нису били намјерни", рекла је адвокатица.

Такође је описала Грегову као "хистеричну" док је звала своје пријатеље након што је упуцала своју мајку, "молећи их за помоћ", и не, како тужиоци тврде, да им покаже шта је урадила.

Бранитељка је рекла поротницима да тужиоци желе да их убиједе да разлози због којих је Грегова тог дана дјеловала "нису битни," али да ипак јесу.

"Њихова прича је пуна нелогичности јер не говоре цијелу истину", рекла је. Затим је позвала поротнике да "задрже свој здрав разум и своје добро расуђивање, јер знамо да то једноставно нема смисла."

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.