Либан

Потресно свједочење доктора након експлозије пејџера: Толико очију нисам извадио у животу

  • 18.09.2024. 19:49

Ирански амбасадор у Либану Мојтаба Амани изгубио је једно око, а друго је тешко повријеђено када му је у уторак експлодирао пејџер који је носио, пише Њујорк тајмс, а преноси Тајмс оф Израел.

Припадници иранске Исламске револуционарне гарде рекли су америчком дневнику да су Аманијеве повреде озбиљније него што је првобитно пријављено и да ће он бити одведен у Техеран на лијечење.

Повређени и телохранитељи

Видео који се појавио на друштвеним мрежама приказује Аманија на улици након напада, за који многи вјерују да је оркестрирала израелска обавјештајна служба Мосад, са крвљу на предњој страни кошуље. У експлозији су повријеђена и два његова тјелохранитеља.

Саудијски телевизијски канал Ал Хадат јавио је у уторак, позивајући се на амбасаду Техерана у Бејруту, да је Амани у "добром општем стању" и да су његове повреде само површне, што се показало далеко од стварног стања ствари.

Хезболах пријети крвном осветом: Бићете кажњени

Хезболах пријети крвном осветом: Бићете кажњени

Стотине припадника милитантне групе Хезболах коју подржава Иран тешко је повријеђено у скоро истовременим експлозијама хиљада пејџера широм Либана и Сирије у уторак. Најмање 12 људи је погинуло, укључујући двоје дјеце, а хиљаде људи је повријеђено.

Најчешће повреде

Либански министар здравља Фирас Абијад обишао је жртве у неколико болница и рекао да су рањени углавном задобили повреде очију и других дијелова лица, руку и стомака. Чинило се да су многе жртве имале пејџере у рукама и џеповима у тренутку експлозије.

Из православља прешла у ислам: Јелена је унука народног хероја која је одлучила да промијени вјеру

Из православља прешла у ислам: Јелена је унука народног хероја која је одлучила да промијени вјеру

Либански љекар је навео да је већина тешко повријеђених имала тешке повреде ока и да је било потребно урадити доста ампутација шаке, а хирурзи су цијелу ноћ имали пуне руке посла, што је настављено и у сриједу.

"Било је много тешко"

Елијас Ворак, офталмолог у Универзитетској болници Моунт Лебанон у Бејруту, рекао је за Би-Би-Си да је уторак поподне био као "ноћна мора" и да је морао да уклони више очију него у цијелој својој 25-годишњој каријери.

- Било је веома тешко. Већина пацијената су били младићи у двадесетим годинама и у неким случајевима сам морао да извадим оба ока - рекао је Ворак.

Шта је Мајдов написао у одговору Међународној џудо федерацији

Шта је Мајдов написао у одговору Међународној џудо федерацији

Он је напустио операциону салу рано ујутру по локалном времену и вратио се поново три сата касније пошто је нова група пацијената чекала операцију.

Саудијски телевизијски канал Ал Хадат јавио је у уторак увече да је стотине људи заслијепљено од експлозија пејџера, преноси израелски дневник Хаарец.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.