Турски предсједник

Ердоган се огласио након смрти Гулена: Умро је срамотно

  • 22.10.2024. 18:42

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган се први пут огласио о смрти Фетулаха Гулена.

Током обраћања, турски предсједник је истакао да је крај оних "који су испирали мозгове дјеце нације под параваном мисије добротворства" био срамотан.

- Ти издајници су успјели избјећи турску правду захваљујући заштити својих господара... Али неће избјећи божанску правду - рекао је Ердоган, па додао: 

''Непријатељ број један'' Едрогана; Ко је био Фетулах Гулен

''Непријатељ број један'' Едрогана; Ко је био Фетулах Гулен

- Упркос свим нашим напорима, ти издајници су нажалост успјели побјећи турској правди ослањајући се на заштиту својих господара. Они су напустили овај свијет, а да нису одговарали за злочине које су починили, права која су прекршили, младе умове које су искварили, и крв мученика коју су пролили.

Ердоган је нагласио припадници ФЕТО-а "неће избјећи божанску правду". 

- Знамо и вјерујемо да је Алахова казна строга. Наш Господар ће позвати на одговорност сваког од ових издајника за штету и разарање које су проузроковали овој земљи и овом народу - казао је Ердоган.

Такође, казао је да ће "дах свих институција турске државе биће на вратовима ФЕТО-ових хијена, било да су унутар земље или у најзабаченијим дијеловима свијета".

Преминуо Фетулах Гулен

Преминуо Фетулах Гулен

Говорећи о постигнућима своје владе од доласка на власт 2002. године, подсјетио је да су се суочили с многим изазовима.

- Никада нисмо поклекли пред туторством, мафијом, бандама, терористичким организацијама, неправдом, незакоњем, или антидемократским силама- рекао је Ердоган.

Пратите нас и путем Вибера