САД

Кампања се заоштрава: Трамп поручио Харисовој да има ''изопачен ум''

  • Извор: Агенције
  • 24.10.2024. 15:22

Републикански кандидат на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп, изјавио је да његова противница, демократска кандидаткиња Камала Харис, има "изопачен ум".

Трамп је на тај начин реаговао на њену изјаву на телевизији да је он "фашиста", преноси Би-Би-Си.

"Она све више заоштрава своју реторику и иде толико далеко да ме чак назива Адолфом Хитлером и износи свакакве опаске које су производ њеног изопаченог ума", навео је Трамп у објави на платформи Истина.

Илон Маск добија пријетње због подршке Трампу: Појачавам своје обезбјеђење

Илон Маск добија пријетње због подршке Трампу: Појачавам своје обезбјеђење

У духу њене, како тврди, "крајње љевичарске политике", он је њу назвао "другарица Камала Харис" и истакао да она представља "пријетњу по демократију".

Поред тога што је Трампа назвала "фашистом", Харисова га је описала као "опасног" и "неспособног" за функцију за коју се кандидује.

Харисова је за Си-Ен-Ен рекла да се слаже са тврдњом бившег шефа кабинета Доналда Трампа, Џона Келија, који је раније ове недјеље изјавио да његов бивши шеф испуњава "општу дефиницију фашисте", пренио је "Ен-Би-Си Њуз.

Како је Владимир Путин надмудрио Трампа и Бајдена

Како је Владимир Путин надмудрио Трампа и Бајдена

Она је рекла да Келијеви коментари, који су објављени само двије недјеље прије избора, представљају "позив на хитну помоћ америчком народу".

"Морамо веома озбиљно схватити оне људе који су га најбоље познавали", рекла је Харис, мислећи на бројне бивше Трампове савјетнике који су раскинули сарадњу са њим и упозорили јавност да му не треба поново повјерити власт.

Она је, на директно питање да ли мисли да је Доналд Трамп фашиста, одговорила: "Да, мислим".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.