Национални истраживачки центар

Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?

  • Извор: Спутник Србија
  • 12.10.2024. 20:55

Пацијенти са меланомом и микроцелуларним карциномом плућа, могли да буду први који ће добити нову вакцину против рака у оквиру клиничких испитивања, изјавио је директор руског Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" Александар Гинцбург.

- Сада радимо са меланомом, јер је једноставно технички лакши за рад. Он је на површини коже, све се види, али биће и других. Казањски институт за медицину и биологију спроводи истраживања на другим моделима, посебно на микроцелуларном раку плућа, од којег у свијету умире око 1,2 до 1,3 милиона људи. То је један од најчешћих малигних тумора - рекао је научник за руске медије.

Како је објаснио, процедура тестирања ће се разликовати од уобичајене, па тако неће бити класичне прве, друге и треће фазе.

Вакцину против рака су заједнички развили: Истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију "Н. Ф. Гамалеја", Московски истраживачки онколошки институт "П. А. Херцен" и Национални медицински истраживачки центар за онкологију "Н. Н. Блохин".

За змијски противотров плаћају 4.000 долара! Ризично, али веома исплативо

За змијски противотров плаћају 4.000 долара! Ризично, али веома исплативо


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: