Министар спољних послова Русије

Лавров: Зеленски жели да украјинску војску претвори у приватну војну компанију

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2024. 17:40

Такозвани план побједе предсједника Украјине Владимира Зеленског наговјештава да ће Кијев предати своје природне ресурсе западним савезницима у замјену за оружје, те да ће украјинску војску претворити у приватну војну компанију, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

"Зеленски је све вријеме толико прикривено говорио о економској страни питања. Према ономе што је процурило у јавност, тајни анекси упућују на то да је он спреман да све украјинске природне изворе да западним господарима на управљање, да преда контролу над њима и прода Украјину", рекао је Лавров новинарима након састанка министара спољних послова на Платформи за регионалну сарадњу у Јужном Кавказу у формату три плус три у Истанбулу.

Према његовим ријечима, поједини дијелови тога што је процурило у јавност показују да је главни циљ Зеленског да по сваку цијену добије оружје.

Путин: БРИКС је покретач економског раста у свијету

Путин: БРИКС је покретач економског раста у свијету

Он је подсјетио да су западне земље већ јасно поручиле да је то "неприхватљив сценарио који повећава ризик за Запад".

"Према информацијама које су процуриле у јавност, заједно са тајним анексом, украјинска војска биће спремна да брани Европу и размјешта своје војнике по уговору, можда чак и да `након побједе` замијени амерички контигент који је већ у Европи.

С друге стране, Зеленски је продао сву земљу и вриједности које посједује, а своју државу је понудио као приватну војну компанију", истакао је Лавров.

Зеленски је јуче у Бриселу европским лидерима представио свој план у три јавне и три тајне тачке, према којем се очекује да се украјински сукоб заврши најкасније до краја сљедеће године. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.