Будимпешта

Орбан одговорио на нападе: Крвожедно, доживио сам културолошки шок

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2024. 18:57

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да је доживио "културолошки шок" због начина на који су га вербално напали званичници ЕУ приликом представљања програма мађарског предсједавања ЕУ у Стразбуру.

"Мислим да је то изненадило не само мене, већ и све мађарске гледаоце, који су имали другачију представу о Европи. Мислили су да су то културни људи. Европска култура је била ознака квалитета за Мађаре, али сада су сви видјели како је то све ниско. Доживио сам културолошки шок", рекао је Орбан за Радио "Кошут".

Најављене промјене у вези с пасошима

Најављене промјене у вези с пасошима

Мађарски лидер је рекао да је рачунао на "квалитетну дискусију о томе зашто европска економија заостаје за америчком и Кином и шта треба промијенити да би поново постала конкурентна", али је умјесто тога био је свједок како су се његове колеге из ЕУ удружиле против њега на "крвожедан" начин.

"Било их је толико пуно и тако су били груби и некултурни, да сам схватио да ће нас, ако наставимо да будемо фини, узети за слабиће, па сам одлучио да не одступим", рекао је Орбан.

Он је додао да су сви добили шта су заслужили.

"Покушао сам да заштитим Мађарску", истакао је Орбан.

Трамп тражи војне авионе и војна возила

Трамп тражи војне авионе и војна возила

Орбаново обраћање у Европском парламенту у сриједу, 9. октобра, у коме су истакнута економска питања блока, изазвало је оштре критике неких других учесника што је довело до бурне дебате између њега и предсједника Европске комисије Урсуле фон дер Лeјен.

Фон дер Лeјенова је оптужила Орбана да не подржава довољно Украјину и да се повлачи из демократије, док ју је мађарски лидер критиковао због политизовања мандата Европске комисије и подривања претпостављене неутралности овог тијела. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)