Мађарска

Орбан открио шта је питао Путина и Зеленског

  • Извор: Агенције
  • 09.07.2024. 11:43

Мађарски премијер Виктор Орбан дао је интервју за њемачки "Билд" након посјете Кијеву и Москви, гдје је разговарао са украјинским предсједником Володимиром Зеленским и руским предсједником Владимиром Путином.

Он је открио шта му је Путин рекао унутар зидина Кремља, а своју "мисију" оправдава наводном ескалацијом на бојном пољу.

Прокоментарисао је за "Билд" своје разговоре са Зеленским и Путином.

"Обојици сам поставио исто питање. Питао сам оба шефа држава (Зеленског и Путина, оп.а.) да ли постоји шанса да пристану на привремено примирје које би убрзало мировне преговоре. Да кренемо од прекида ватре. Јер у овом тренутку сви размишљају у другом правцу, они прво желе да постигну мировни споразум, а тек онда да прогласе примирје", рекао је Орбан.

Вишеструки шампион погинуо у Украјини

Вишеструки шампион погинуо у Украјини

"И Руси и Украјинци одговорили су исто: Примирје је у интересу непријатеља јер ће током примирја имати времена да се реорганизују и припреме за наставак рата", додао је мађарски премијер.

Како је Орбан за "Билд" истакао разговори са супротстављеним странама у рату јасно су му показали да ће наредна два или три мјесеца бити бруталнија него што мислимо. Како је рекао ситуација на фронту ће бити још гора. 

"У наредних неколико мјесеци ствари ће се погоршати на фронту. Русија има више оружја и Руси су одлучнији. Тако да ће енергија сукоба, број мртвих, број жртава бити бруталнији него у посљедњих седам мјесеци, иако је и период прије тога био веома бруталан", казао је мађарски премијер.

"Бећировић опсједнут Милорадом Додиком"

"Не расправљам се о томе ко је у праву, а ко није. Јер мој циљ је мир и прекид ватре", закључио је Орбан. 

Пратите нас и путем Вибера