Портпарол Кремља

Песков: Зеленски покушава да формализује умијешаност Алијансе у сукоб

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2024. 19:08

Предсједник Украјине Владимир Зеленски покушава да формализује умијешаност НАТО-а у украјински сукоб и управо је то циљ "плана побједе" који он промовише, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Главна позадина `плана` је да Зеленски жели да формализује директну умијешаност Алијансе у сукоб око Украјине. То је суштина барем онога што је представљено свјетској заједници. Он каже: `Да, људи, били сте умијешани раније, али незванично. Хајде да то буде званично, да НАТО буде тамо.` То је кратковидо, немарно и нелогично у његовој ситуацији", навео је Песков.

Володимир Зеленски сад жели и нуклеарно оружје

Володимир Зеленски сад жели и нуклеарно оружје

Он је додао да је реакција ЕУ и НАТО-а показала да "уопште нису срећни што чују такве нелогичне и, искрено, неинтелигентне приједлоге".

Захарова: Организације за људска права да интервенишу након упада у цркву

Захарова: Организације за људска права да интервенишу након упада у цркву

Зеленски је јуче представио свој "план побједе", којим је, између осталог, предвиђено да се Кијеву понуди чланство у НАТО-у, да се украјинској војсци дозволи гађање дубоко у руску територију, те да се Украјинцима омогући "пакет за ненуклеарно застрашивање против Русије". Осим тога, план садржи и дијелове који нису откривени. 

Пратите нас и путем Вибера