Предсједник Русије

Путин открио у ком случају ће употребити нуклеарно оружје

  • Извор: Sputnjik
  • 25.09.2024. 20:28

Предсједник Русије Владимир Путин је на сједници Савјета безбједности о нуклеарном обуздавању предложио да се унесе низ појашњења по питању услова примјене нуклеарног оружја.

- Данас је на дневном реду питање повезано са измјенама основних тачака државне политике у области нуклеарног обуздавања. Предлажем да унесемо низ појашњења у дијелу који се тиче одређивања услова за примјену нуклеарног оружја - казао је Путин на почетку редовне сједнице.

Како је истакао, нуклеарна тријада остаје најважнија гаранција осигуравања безбедности државе и грађана, истакао је Путин.

Из затвора грешком пуштено преко 30 затвореника, пет њих још увијек у бјекству

Из затвора грешком пуштено преко 30 затвореника, пет њих још увијек у бјекству

- Видимо да се савремена војно-политичка ситуација динамично мијења и ми смо дужни да то узмемо у обзир, укључујући појаву нових извора војних пријетњи и ризика по Русију и наше савезнике - рекао је руски лидер.

Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје - ако то буде представљало претњу виталним интересима државе, рекао је Путин.

- Задржавамо право употребе нуклеарног оружја у случају агресије на Русију и Бјелорусију, као чланица Савезне државе. Са бјелоруском страном, са предсједником Бјелорусије сва ова питања су договорена, укључујући и ако противник, употребивши конвенционално оружје, ствари виталну претњу нашем суверенитету - објаснио је Путин.

Додик: Глас за СНСД је глас за интегрисање свих људи у Српској

Додик: Глас за СНСД је глас за интегрисање свих људи у Српској

Русија би могла да размотри употребу нуклеарног оружја када добије поуздане податке о масовном лансирању, између осталог, ракета и дронова, и њиховом преласку државне границе Руске Федерације, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

- Услови за прелазак Русије на употребу нуклеарног наоружања такође су јасно наведени. Ову могућност ћемо размотрити када добијемо поуздане информације о масовном лансирању ваздушно-космичког наоружања и њиховом преласку наше државне границе. Мислим на авионе, стратешке или тактичке авијације, крстарећих ракета, беспилотних летјелица, хиперсоничних и других апарата - рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм