Предсједник СНСД-а

Додик: Глас за СНСД је глас за интегрисање свих људи у Српској

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 19:39

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је вечерас становнике Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева да на предстојећим локалним изборима гласају за кандидате ове странке и политику СНСД-а која интегрише сваког човјека и цијелу Републику Српску.

"Дошао сам да подржим кандидате за начелника Источне Илиџе Мирослава Вујичића и Источног Новог Сарајева Јована Катића, кандидата за градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића, те одборничке листе СНСД-а како би се наставило са радом", истакао је Додик на заједничкој изборној трибини.

Он је нагласио да се најбоља синергија између републичких и локалних власти показује управо у Источном Новом Сарајеву, гд‌је је у претходном периоду урађено пуно тога, а да ће подршка Вујичићу помоћи да ова општина крене истим путем.

Шобот: Мотике заслужују озбиљна улагања и одговорну власт јер Бањалука мора бити здрава

Шобот: Мотике заслужују озбиљна улагања и одговорну власт јер Бањалука мора бити здрава

Додик је нагласио да никада није прављена разлика између ове двије општине и да су у Источној Илиџи прије него у Источном Новом Сарајеву направљене спортска дворана и школа, а потом и болница за становнике цијеле регије.

Наводећи да у Источној Илиџи нема јавног вртића, Додик је позвао становнике да покажу мјесто гд‌је би да се изгради вртић и да ће то бити учињено.

Критиковао је актуелног начелника и кандидата СДС-а за начелника Источне Илиџе Маринка Божовића што није предложио ниједан пројекат који би био изграђен средствима Владе Србије, за разлику од осталих општина у Републици Српској.

Додик је рекао да Источној Илиџи треба начелник који ће ову општину вратити срцу, а то је Република Српска, који неће неовлаштено преговарати о томе да се користи земљиште за проширење аеродрома у Сарајеву и много чему другом.

Лидер СНСД-а истакао је да су кандидати ове странке способни да воде Источну Илиџу и Источно Ново Сарајево и да им зато треба дати подршку на изборима 6. октобра.

Ада уз Николу Шобота: Бечки модел станова као кључ развоја

Ада уз Николу Шобота: Бечки модел станова као кључ развоја

Кандидат за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да ће, ако добије повејерење бирача, наставити да ради на интегрисању свих градских општина, од Трнова до Сокоца, без икакве разлике.

Ћосић је као разлику од политичких опонената СНСД-а навео идеју о изградњи тунела кроз Требевић који би повезао Пале и Источно Ново Сарајево, док садашње власти Источне Илиџе не могу да изграде ни пјешачку стазу која би пасарелом спојила ову и општину Источно Ново Сарајево.

Као доказ исправности СНСД-ове политике Ћосић је констатовао да актуелни начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић нема противкандидата за ову функцију на наредним изборима.

Ћосић је позвао гласаче да подрже кандидата СНСД-а за начелника Источне Илиџе истичући да ова општина умјесто неиспуњених обећања, треба начелника који ће окупити политике и радити на добробит људи.

Обраћајући се окупљенима на шеталишту "Др Миодраг Лазић" у општини Источна Илиџа, кандидат СНСД-а за начелника општине Мирослав Вујичић рекао је да грађани 6. октобра одлучују да ли ће ова локална заједница бити мотор развоја Источног Сарајева.

Додик након рочишта: Глупост, губљење времена, фарса и бламажа читавог правосуђа

Додик након рочишта: Глупост, губљење времена, фарса и бламажа читавог правосуђа

Кандидат за начелника Источног Новог Сарајева Јован Катић рекао је да то што нема противкандидата јасно показује да је ова странка у претходном периоду урадила добар посао у овој локалној заједници и испунила све што је обећала, те да ће тако бити и у наредном мандату.

Катић је позвао на подршку Вујичићу како би се Источна Илиџа кретала путем развоја, у корак са Источним Новим Сарајевом.

Носилац СНСД-ове одборничке листе за СО Источна Илиџа Сташа Кошарац рекао је да се ова општина налази на граници и бранику Републике Српске, а да глас за СНСД значи њено јаче повезивање са Републиком Српском и њеним институцијама.

"Само са Милорадом Додиком и СНСД-ом на челу можемо да сачувамо оно што имамо", истакао је Кошарац и додао да је Источној Илиџи потребна сарадња са Источним Новим Сарајевом и институцијама Српске, а не са Кантоном Сарајево и ФБиХ.

Носилац листе СНСД-а за Скупштину општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић је констатовао да је довољно вид‌јети шта су општинске власти предвођене овом странком урадиле у претходном периоду, закључивши да је то довољно да опредијели грађане да гласају за кандидате СНСД-а.

Скупу, на којем су представљени кандидати за СО Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, присуствовали су организациони секретар странке Игор Додик и високи званичници СНСД-а Срђан Мазалица и Сњежана Новаковић Бурсаћ, некадашњи предсједник Народне скупштине Српске Драган Калинић, те кандидати странке у осталим општинама града Источног Сарајева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм