Тимови нису усклађени

Расту тензије између Бајдена и Харисове?

  • 13.10.2024. 19:27

Тензије између тимова потпредсједнице и демократског кандидата на предстојећим изборима Камале Харис и предсједника САД Џозеф Бајдена су порасле посљедњих недјеља, пише "Аксиос" позивајући се на 10 засебних извора.

Како наводе неименовани извори, поједини чланови тима Харисове сматрају да Бијела кућа не чини довољно како би ускладила Бајденове говоре и распоред са оним што је најбоље за изборну кампању Харисове.

Примјера ради, наводи се како је Харисова критиковала републиканског гувернера Флориде Рона Десантиса што није прихватио њен телефонски позив у вези с скорашњим ураганима, док је Бајден убрзо затим похватлио Десантиса као неког ко је "љубазан" и "спреман на сарадњу".

Врховни суд САД одбио жалбу Бајденове администрације о абортусима у Тексасу

Врховни суд САД одбио жалбу Бајденове администрације о абортусима у Тексасу

Један од извора за "Аксиос" каже да Бајден није био обавијештен о коментарима Харисове.

Тим Харисове такође покушава да доведе ново особље у канцеларију потпредсједнице због пораста количине посла, као и незадовољства због наводног мањка ефикасности у Бијелој кући, тврде извори.

Неколико Бајденових помоћника придружило се кампањи Харисове, али сматрају да их Бајденов тим због тога сматра нелојалним, наводи амерички портал.

Бајден: Спремни смо да помогнемо Израелу да се одбрани од иранских ракета

Бајден: Спремни смо да помогнемо Израелу да се одбрани од иранских ракета

"Од предсједника па наниже, сви знају колико су избори важни, а ми смо увијек очекивали да ће одређени број запослених желети да пређе из администрације у кампању", рекао је један од извора.

У недјељама након што је Харис постала демократски кандидат, појавиле су се несугласице око тога да ли ће главни Бајденови сарадници који су се до тог тренутка појављивали на телевизији наставити у тој улози, или ће бити замијењени.

"Аксиос" наводи да је тим Харисове на крају превладао, иако су и даље сумњичави према Бајденовим сарадницима.

Портпарол Бијеле куће Ендру Бејтс је за "Аксиос" рекао да је "предсједник Бајден подржао потпредсједницу Харис одмах по напуштању трке", да је одбио друге опције које би "подијелиле странку", "потврдио њене лидерске способности" и "стално стављао до знања колико је подржава.

Ен-Би-Си је, позивајући се на своје изворе, прије двије недјеље објавио да се Бајден приватно се жали што више нико не хвали његове заслуге пошто је пажња америчких медија преусмјерена на Харисову, иако наводно жели да његова потпредсједница побједи на предстојећим изборима.

Људи се спрдају са Камалом Харис: Изгледа да је научила нову ријеч

Људи се спрдају са Камалом Харис: Изгледа да је научила нову ријеч

Бајдена је наводно посебно погодило што је Харисова у својим јавним наступима понављала да она није ни Џозеф Бајден ни Доналд Трамп, већ да нуди "нову генерацију руководства" за САД, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.