БРИКС

''Сарадња Москве и Пекинга - примјер како треба градити односе држава''

  • 22.10.2024. 16:27
  • 18:20

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је сарадња Русије и Кине равноправна и обострано корисна и да представља примјер како треба градити односе међу државама у савременом свијету.

Путин је у разговру са предсједником Кине Си Ђинпингом на маргинама Самита БРИКС-а истакао да су руско-кинески односи достигли ниво свеобухватног партнерства и стратешке сарадње.

Путин отворио Самит БРИКС-а: Стигли Си и Моди, Српску представља предсједник Додик

Путин отворио Самит БРИКС-а: Стигли Си и Моди, Српску представља предсједник Додик

"И можемо са пуним повјерењем да кажемо да су они постали модел како треба да се граде односи међу државама у савременом свијету. Наша вишеструка сарадња је равноправна и обострано корисна", нагласио је Путин.

Москва ојачала БРИКС током свог предсједавања

Русија је учинила све што је зависило од земље да ојача БРИКС током свог предсједавања овом асоцијацијом, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

"Током година нашег заједничког рада повећао се ауторитет нашег удружења и његов утицај. И намјеравамо да додатно јачамо ову организацију", рекао је Путин на састанку са кинеским колегом Си Ђинпингом у Казању на маргинама Самита БРИКС-а.

Он је истакао да је Русија учинила све што је могла да ојача БРИКС.

"Москва цијени традиционално висок ниво руско-кинеске сарадње у БРИКС-у", додао је Путин.

Тродневни самит БРИКС-а отворен је данас.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.