Држављанин Србије

Србин (22) на Малти убио цимера у затворској ћелији

  • Извор: Курир
  • 22.10.2024. 18:45

Држављанин Србије Вук Милић (22) оптужен је да је 13. јула у Казнено-поправном заводу Корадино на Малти убио цимера са којим је дијелио ћелију у притвору, Џесмонда Гета (54)!

Како преносе медији са Малте, Гета је пронађен са тешким повредама главе, у локви крви на поду собе коју је дијелио са још двојицом притвореника, али је неколико дана касније преминуо у болници. Први резултати истраге показали су да се оклизнуо случајно, пао и ударио главом о под.

Међутим, потпуни обрт послије ког је за злочин оптужен Милић, догодио се пошто је српски држављанин који је ћутао, у недјељу 20. октобра одлучио да затворском љекару призна убиство цимера.

У Шпанији више неће моћи да се живи: Издато упозорење

У Шпанији више неће моћи да се живи: Издато упозорење

"Полицијски инспектор Курт Захра изјавио је да је у недјељу добио позив од затворске управе, која га је обавијестила да је оптужени Вук Милић, српски држављанин, разговарао са љекаром и признао да је умијешан у убиство Џесмонда Гета. Инспектор је рекао да је одмах обавијестио истражног судију и да је Милића, прије него што је изведен на званично саслушање прегледао психолог и закључио да је он способан за испитивање и кривично гоњење“, навели су извори малтешких медија, пише Курир.

Признао убиство, па порекао

Вук Милић, како додају, и на првом саслушању је признао да је он убио цимера, а када је јуче доведен у суд у плавој мајици и шортсу, држећи руке иза леђа кратко је рекао: “Тренутно живим овдје, незапослен сам и нисам крив”. Иначе, како медији наводе, у психијатријском дјелу затворске болници Маунт Кармел, у којој је, како се сумња, убио цимера, био је због крађа.

Велики скандал потреса Шведску: Грешком болнице код 33 жене операцијом уклоњена материца

Велики скандал потреса Шведску: Грешком болнице код 33 жене операцијом уклоњена материца

Његови адвокати, покушали су да оспоре раније дата признања, јер им није присуствовао бранилац, али му је судија одредио притвор.

Жртва ухапшена због пожара

Убијени Џесмонд Гета, како наводе, био је притворен у ћелији са Милићем због пожара који је намјерно изазвао на једној кући у којој је био старији човјек и чекао је да буде пуштен уз кауцију, коју му је суд прихватио.

„Био је оптужен за подметање пожара у априлу прошле године на кући у којој је био старији мушкарац. Како се наводило, запалио је улазна врата куће, али се пламен угасио и нико није настрадао“, преносе медији и додају да је убијени имао дуг затворски досије. Кауција у висини од 500 евра, била му је одобрена 9. јула.

Пратите нас и путем Вибера