Хјустон

Срушио се хеликоптер, међу страдалима дијете

  • Извор: Агенције
  • 21.10.2024. 08:37

Приватни хеликоптер срушио се у недјељу у Хјустону након што је ударио у радио торањ, при чему су погинуле четири особе у авиону, укључујући дијете, саопштили су званичници ватрогасне службе, јавља "ЦНН".

Како је рекао градоначелник Џон Витмај, несрећа се догодила у другом одјељењу Хјустона у близини улице Енгелке и улице Норт Енис у недељу нешто прије 20 часова, при чему је кула срушена.

Навео је да је хеликоптер напустио аеродром Елингтон у недјељу увече, иако је нејасно куда је кренуо.

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Пожар је угашен око 21:30 по локалном времену, иако су неке куће у тој области остале без струје.

Хеликоптер је био у приватном власништву и званичници вјерују да је у питању несрећни догађај.

"Несрећа се догодила у близини раскрснице улица Енгелки и Норт Енис око 20.00 часова по локалном времену, изазивајући велику и веома бучну експлозију", рекао је Вајтмир на синоћној конференцији за новинаре, преноси "ЦНН".

Званичници нису прецизирали колико је људи погинуло, али, према ријечима шефа хјустонске полиције Ное Диаза, четири особе налазиле су се у приватном хеликоптеру марке "робинсон" Р44.

Градоначелник је рекао да је, по свему судећи, хеликоптер полетио са аеродрома Елингтон, који се налази око 27 километара јужно од мјеста несреће, али одредиште за сада није познато.

"Ово је трагичан догађај и трагичан губитак живота", рекао је шеф хјустонске полиције Диаз, а градоначелник Вајтмир је потврдио да су људи који живе недалеко од мјеста несреће безбједни.

Лидија и Александар одгојили генијалца: Са 11 година завршио факултет

Лидија и Александар одгојили генијалца: Са 11 година завршио факултет

На друштвеној мрежи Икс, бившем Твитеру, појавио се снимак који наводно приказује тренутак када је хеликоптер ударио у радио торањ и пао на земљу.

Шеф полиције Хјустона Ное Диаз рекао је да није јасно колико је тачно погинуло, али да су наводно четири особе су биле у хеликоптеру.

"Биће покренута истага, ово је велика несрећа", рекао је Диаз, напомињући да ће бити укључена и Федерална управа за авијацију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.