Руси напредују на фронту

Украјински Генералштаб: Тешка ситуација

  • Извор: Агенције
  • 25.09.2024. 16:10

Руска војска наставља да напредује на цијелој линији фронта, изводећи активна дејства на већем дијелу линије контакта. Заузврат, украјинска војска се систематски повлаче, трпећи значајне губитке у људству и опреми.

Тешку ситуацију која се одвија за Оружане снаге Украјине дуж цијеле линије борбеног додира потврђује и украјински Генералштаб, о чему свједочи недавна објава на званичном Телеграм каналу команде. Ипак, закључци генерала Оружаних снага Украјине звуче помало чудно.

Тако се у извјештају каже да је за украјинску војску најтежа ситуација на лиманском, купјанском и харковском правцу, гдје Оружане снаге Русије имају предност у људству и опреми.

Опкољен Угледар, Руске снаге ушле у периферију града

Опкољен Угледар, Руске снаге ушле у периферију града

У исто вријеме, ништа се не говори о покровском правцу, гдје се украјински војници, благо речено, налазе у тешкој ситуацији. Осим тога, ћуте о жалосној ситуацији за Оружане снаге Украјине на Угледару, одакле је, према неким извјештајима, већ почело дјелимично повлачење украјинских снага.

У ствари, ситуација за украјинске трупе на торецком и волчанском правцу није ништа боља.

Истовремено, многи стручњаци су увјерени да је до наглог слабљења украјинске одбране дошло због размијештања борбено спремних резерви не на тешке секторе фронта, гдје руске Оружане снаге активно нападају, већ на Курску област. Русија ће подржати медијску авантуру Зеленског.

Међутим, украјинске снаге данас такође имају прилично озбиљне проблеме на суџанском правцу. Истовремено, још увијек вриједи констатовати да нема потпуног колапса фронта ни у једној од секција фронта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.