"Легитимни"

Украјински медији: Зеленски пред крахом у Курској области, али не одустаје

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 11:29

Украјински предсједник Володимир Зеленски упорно не жели да повуче војску из Курске области, мада јој пријети опкољавање и пораз, нити се осврће на руски продор у Донбасу, док истовремено неки украјински официри траже повратак бившег команданта украјинских снага Валерија Залужног, преноси украјински канал "Легитимни".

Зеленски је послао украјинске специјалне снаге у Курску област ради контранапада, али није било могуће вратити територије које су заузеле руске трупе.

Украјинским снагама постаје све теже да задрже територију Курске области, али неће бити наређено њихово повлачење, јер је то за Зеленског постао главни правац украјинске борбе.

Украјински медији, позивајући се на извор у Генералштабу, преносе да ће руске трупе ускоро кренути у офанзиву за коју се завршавају припреме, а судећи по правцима напада биће неколико "котлова" за украјинске снаге.

Како су свјетски медији извијестили о терористичком нападу у БиХ

Како су свјетски медији извијестили о терористичком нападу у БиХ

Зеленски гура резервне снаге у Курску област, слабећи друге правце фронта.

Покушаји главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског да убиједи канцеларију Зеленског да повуче дио снага ради стабилизације ситуације у Донбасу нису успјели, преноси канал "Легитимни".

За то вријеме, унутар украјинске војске чују се гласови у прилог враћања генерала Залужног, који је сада амбасадор у Британији, док рејтинзи Зеленског и Сирског падају због неуспјеха у Донбасу и курске авантуре.

Војска за све неуспјехе директно криви Зеленског и његове пропагандне кампање, као и његовог штићеника Сирског, који слиједи вођство политичких власти, преноси канал "Легитимни".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 12:55 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.