Ne goji i ne nadima: Zdrav domaći hljeb koji ćete praviti svakog dana

Izvor:

TV Prva

26.03.2025

14:32

Не гоји и не надима: Здрав домаћи хљеб који ћете правити сваког дана

Ukoliko volite domaće, zdrave hljebove, ovaj će vam se posebno svidjeti.

Sastojci:

- Kinoa - 200 g

- Voda - 100 ml

- Čia sjemenke - 2 kašike

- Maslinovo ulje - 2 kašike

- Prašak za pecivo - 1 kašičica

- So - 1 kašičica

- Omiljeni začini (ruzmarin, bijeli luk, paprika) – po želji

Барби френч је хит маникир ове сезоне: Ево како да га одрадите код куће

Barbi frenč je hit manikir ove sezone: Evo kako da ga odradite kod kuće

Priprema:

1. Pripremite kinou:

Potopite kinou u vodu 6-8 sati (ili preko noći). Nakon potapanja, kinou dobro isperite pod tekućom vodom.

2. Natopite čia sjemenke:

Pomiješajte čia sjemenke sa 50 ml vode i ostavite da odstoje 10 minuta dok ne formiraju gel.

3. Pomiješajte sastojke:

U blenderu pomiješajte natopljenu kinou, gel od čia sjemena, prašak za pecivo, so, začine i maslinovo ulje. Postepeno dodavajte vodu da dobijete gustu, blago zrnastu konzistenciju tijesta.

Сутра јачи пљускови, у појединим дијеловима могући сусњежица и снијег

Sutra jači pljuskovi, u pojedinim dijelovima mogući susnježica i snijeg

4. Oblikujte hljeb:

Podmažite pleh uljem i sipajte tijesto u njega. Zagladite površinu.

5. Ispecite hleb:

Zagrijte rernu na 180 C. Pecite hleb 50-60 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju. Gotovost provjerite umetanjem čačkalice - trebalo bi da izađe čista.

6. Ohladite hljeb:

Pustite da se hljeb potpuno ohladi prije rezanja, kako biste spriječili da se mrvi.

Академик украо 3.000 писама из националног архива због поштанских марки

Akademik ukrao 3.000 pisama iz nacionalnog arhiva zbog poštanskih marki

Možete poboljšati ukus dodavanjem orašastih plodova, semenki ili suvog bilja u tijesto.

Čuvajte hljeb u frižideru da bude svjež.

Podijeli:

Large banner