Nastavlja se sa radovima

Kupusište - neobezbijeđeno gradilište, građani zabrinuti

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 19:12

Ne smeta banjalučkoj gradskoj upravi ni to što se nekoliko djece provrijedilo na neobezbijeđenom gradilištu - oni nastavljaju sa radovima na Kupusštu.

Iako je riječ o pravom pravcatom gradilištu, građani i dalje prolaze nesmetano pored mašina, kamiona i građevinskog materijala. Među njima i djeca, mahom školarci. Upravo na to su upozoravali u Odboru za zaštitu parka. Kažu da su se zbog toga desilo nekoliko incidenata, među kojima i onaj nedavni kada se dijete povrijedilo prilikom pada sa jedne od konstrukcija slova u parku. 

"Jedno dijete palo, ugruvalo se, drugo dijete izgrebano, treće još na početku radova se povrijedilo, palo, naprsla kost. Ovo je jedno ludilo na koje nemam komentar", rekao je Miljan Pupović iz Banjaluke.

Šobot: Vratićemo Kupusište u prvobitno stanje

Šobot: Vratićemo Kupusište u prvobitno stanje

Pupović kaže da su ga upravo zbog njegovih stavova prijavili policiji. Na postupanje pripadnika MUP-a Srpske, policijske stanice Centar 1 ima samo riječi hvale, kaže da su bili maksimalno korektni. Ono što nije korektno jeste da se raznim pritiscima na građane koji kritikuju postupanje Gradske uprave, nastoji skrenuti pažnja sa pravog problema. 

"Ja pretpostavljam da je neka politička igra. Ja stalno naglašavam da nemam veze sa politikom i da sam na strani naroda. Ko je uzeo novac od ovih slova? Ovo je uloženo 300 hiljada maraka, slovo košta 10 hiljada, pa izračunajte. Gdje je taj novac  nestao? Uložen u park? Ovo nema veze pa i laik vidi da ovdje nema 300 hiljada maraka", dodaje Pupović.

Dijete povrijeđeno u Kupusištu, grad da obustavi radove

Dijete povrijeđeno u Kupusištu, grad da obustavi radove

A iz Odbora za zaštitu parka Kupusište kažu da od Gradske uprave i gradonačelnikovog kabineta dosad nisu dobili nikakav konkretan odgovor. Sve se radi na brzinu i po svemu sudeći bez potrebnih dozvola, a podsjećaju kako je na početku svog mandata

"Na početku svog mandata gradonačelnik je tražio da se svi bilbordi skinu koji nemaju građevinsku dozvolu, a sada krši te svoje postulate. Gradio bez građevinske dozvole, onda govori kako im građevinska dozvola ne treba. Oni su govorili o gumenoj površini nekoj, nje još nema nastavlja se betoniranje. Djeca se penju, padaju, polomilo se jedno slovo, neko je mogao da strada, pitanje je samo dana kada će neko od djece ponovo da padne, da razbije glavu", rekao je Dario Adamov iz Odbora za zaštitu parka Kupusište.

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

Građani napominju da su tražili da budu jedna od zainteresovanih strana prilikom izdavanja građevinske dozvole, na šta grad nije pristao. Upravo zbog takvih propusta, ostaje zahtjev da se radovi prekinu i da se park vrati u prvobitno stanje.

Međutim, i to je nemoguće, jer kako su nam rekli drugi građani koji ovdje žive godinama, nekoliko stabala je porušeno preko noći, a korijenje je iščupano i zatrpano, a sve kako bi se napravilo mjesta spornim slovima.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: