Suđenje Dodiku i Lukiću

Cvijanović: Pravosuđe se koristi da se zadovolje apetiti neiživljenih stranaca, BiH zemlja beznađa

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2024. 14:32

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, rekla je da se pravosuđe u BiH koristi kao okvir kako bi se udovoljilo političkom zahtjevu iz stranih kuhinja te je dodala da je BiH zemlja beznađa.

Veliki je izazov i za Tužilaštvo i za Sud, s obzirom da oni jedan politički apetit ili politički zahtjev koji dolazi iz stranih kuhinja, treba da riješe kroz pravosuđe i onda to daje ovakvu sliku kakvu imamo danas, rekla je Cvijanovićeva nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću.

„BiH mi djeluje kao jako tragična zemlja, kad u moru stvari kojih smo se nagledali u sudnici, vidite kako neko nastoji da pokaže relevantnim neki mejl koji je došao na adresu Narodne skupštine a mejl je poslan iz OHR-a i onda se pitanje Tužilaštva glasi da li ste vi dobili neki mejl kancelarije OHR-a koja vam je rekla šta da radi. Naravno, taj mejl dođe nakon četiri, pet dana. Tim pokazujemo u suštini koliko je ovo država beznađa. Treba da bude relevantan jedan mejl koji vam je poslao OHR, a nije relevantna institucija koja po Ustavu i zakonu zadužena da odnosi zakone u jasno predviđenoj proceduri“, izjavila je Cvijanovićeva.

Ovdje se pokušava svaljivati i izmišljati neka krivica, a svima je jasno šta je u pitanju, ovo je apsolutno jedan politički proces, istakla je ona.

„Pravosuđe se koristi kao okvir gdje treba da zadovoljite apetite neiživljenih stranaca ovdje kojima je BiH poligon za vježbanje raznih stvari, a između ostalog i poligon u koji treba da prodube jaz između naroda. Oni ništa ovdje nisu uradili da bismo se mi približili jedni drugima, oni su čak i kreirali ovakve institucije, šalju nam mejlove na zvanične institucije samo da prodube nered i nepovjerenje koje ovdje vlada“, rekla je Cvijanovićeva.

Kako kaže, za nju je sve ovo u sudnici prilično otužno gledati. „Ovo posmatram kao građanin jednog od dva entiteta i kažem mnogo je tužno kada koristite pravosuđe da bi se politički obračunavali. Ne promijeni li se nešto, jadno je svim građanima u BiH ovako živjeti“; zaključila je srpski član Predsjedništva BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?