Prognoza

Ljeto se ne predaje: Temperatura ponovo ide preko 30, evo i kada

  • Izvor: Agencije
  • 24.09.2024. 13:12

BH Meteo je objavio da će za vikend biti prodor osjetno hladnijeg vazduha sa sjevera uz padavine, pojačan sjeverac i buru.

Bosni i Hercegovini jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Kako piše BH Meteo, u narednim časovima doći će do razvedravanja.

Ono što će posebno obradovati građane, jeste prognoza za narednih nekoliko dana s obzirom da se najavljuje relativno toplo vrijeme, a vrhunac bi trebao biti u petak kada temperatura, lokalno, može dostići i 31 stepen.

Svečano ''otvoren'' most u Docu

Svečano ''otvoren'' most u Docu

"Danas do poslijepodne prolaskom fronte sa zapada prolazne kiše i pljuskova će biti posvuda. Lokalno uz kišu ima grmljavine, uglavnom na jugu i zapadu zemlje. Prolaskom fronte poslijepodne će se razvedriti u većem dijelu zemlje uz rijetku pojavu kratkotrajnih pljuskova", naveli su meteorolozi i dodali:

"Od srijede do subote uticaj južine uz većinom povremeno umjeren do lokalno na udare jak jugo. U srijedu još promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme uz prolaznu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom".

U četvrtak i petak stabilnije i većinom pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti na jugu i zapadu zemlje gdje rijetko može biti kiše. Vrlo toplo i vruće u ta dva dana, posebno u petak kada bi dnevne temperature većinom iznosile između 24 i 29, lokalno do 31 stepen.

Pred gašenjem firma koja je oblačila Olivera Dragojevića

Pred gašenjem firma koja je oblačila Olivera Dragojevića

"Za vikend prodor osjetno hladnijeg vazduha sa sjevera uz padavine, pojačan sjeverac i buru. Najhladnije u nedjelju i ponedjeljak uz dnevne temperature oko i ispod 15 stepeni. Ovo zahlađenje će biti samo kratkotrajno, jer nas već od utorka očekuje porast temperature", zaključuje se u prognozi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.