Бањалука

Свечано ''отворен'' мост у Доцу

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 12:31

Мост у насељу Долац у Бањалуци данас је свечано отворен. Само што – није!

Чланови Градског одбора СНСД Бањалука данас су се окупили на десној обали Врбаса како би "отворили" мост који никада није изграђен.

Владо Ђајић, предсједник Градског одбора СНСД Бањалука, рекао је да је данашњи перформанс организован због чињенице а и потребе да се грађанима скрене пажња шта се дешава када на мјесто градоначелника дође нестручна и неодговорна особа као што је Драшко Станивуковић.

„До сад су морали да заврше мост у Доцу, међутим, он (Станивуковић) је средства ненамјенски потрошио за кружни ток, који нема грађевинске дозволе,  а исто тако је оштетио грађане Бањалуке и онемогућио нормално функционисање у нашем граду“, изјавио је Ђајић и поручио да мост мора бити завршен.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука, истакао је да се пројекат изградње моста, од 2020. када је потписан уговор са извођачем „Интеграл инжењеринг“, до данас није помјерио. Скупштина је у претходне четири године обезбиједила новац за изградњу овог моста.

„Знате и сами какве су гужве у граду и да је овај мост пријеко потребан како би се ријешиле гужве. Нажалост, Станивуковић је урадио оно што је његовом срцу мило а то је онај бетонски парк Твртку Котроманићу“, изјавио је Нинковић.

Подсјетио је да је потписани уговор са „Интегралом“ био вриједан 8,7 милиона КМ. Након тога је на власт дошао Станивуковић који је комплетна средства намијењена за изградњу моста преселио за извођење радова на уређењу партерног окружења моста у Доцу.

„То су јавне набавке кроз које је он злоупотријебио средства која су намијењена за изградњу моста у Доцу, а средства су била обезбијеђена кроз 2,5 милиона КМ кредитних средстава из ЕБРД и одређена средства која су из кредитних средстава града Бањалука“, подсјетио је Нинковић.

Иако је садашња градска администрација најављивала да ће изградња моста започети прошле године, све је остало на пукој ријечи. И на темељима моста, који су сада већ почели да пропадају. 

Мост у Доцу и мост у Чесми су били означени као два најважнија инфраструктурна пројекта у граду. Овај у Доцу требао је да повеже лијеву и десну обалу Врбаса и растерети саобраћај, међутим, моста нема, а ситуација са саобраћајем у Бањалуци је никад гора. 

На данашњем „отварању“ је показано како би мост требао да изгледа, а свечано је и пресјечена црвена врпца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.