Загреб

Пред гашењем фирма која је облачила Оливера Драгојевића

  • Извор: Индекс
  • 24.09.2024. 13:04

Трговачки суд у Загребу отворио је стечај над Златном иглом - Сисцијом д.о.о., сисачким произвођачем мушке и женске конфекције, те је за 19. децембар заказао рочиште на којем би се требала испитати потраживања повјереника.

Стечај је отворен на приједлог представника те фирме поднесен у августу, у којем се истиче презадуженост јер је имовина мања од обвеза те да постоји пријетећа инсолвентност. На рочишту о изјашњавању о приједлогу стечаја наведено је и да обавезе фирме према повјереницима износе око пет милиона евра, док је књиговодствена вриједност највредније дужникове имовине, а ријеч је о некретнинама, око 3.5 милиона евра. 

Дјевојчица нестала из куће: Невјероватан тренутак када су је пронашли у шуми

Дјевојчица нестала из куће: Невјероватан тренутак када су је пронашли у шуми

Жиро рачун фирме у блокади је од краја августа због неподмирене обавезе за ПДВ од око 450.000 евра. Истиче се и да дужник не може финансирати текуће мјесечне обавезе те да не може плаћати радницима плате, због чега су плате радницима за јул плаћене од Агенције за осигурање радничких потраживања у висини минималне осигуране плате. 

Осим тога, поднесен је и захтјев да се на тај начин радницима исплати и плаћа за август. Златна игла Сисциа основана је 1994. као насљедник некадашње Сисциа конфекције и услуга те је, између осталог, позната по робним маркама Сисциа, Бријуни и Тесла бy Сисциа.

Сједиште фирме је у згради у сисачкој Теслиној улици саграђеној 70-их година прошлог вијека, након чега су били и остварени највећи успјеси те фирме - лиценцни уговор с "Ив Сен Лорен" и ексклузивно представништво за низ држава.

Градског званичника супруга ухватила с љубавницом у ауту - ВИДЕО

Градског званичника супруга ухватила с љубавницом у ауту - ВИДЕО

Златна игла Сисциа, како је наведено на њиховим мрежним страницама, 2007. облачила је репрезентативце и стручни стожер Хрватске фудбалске репрезентације, а три године касније Оливера Драгојевића за наступ у "Ројал Алберт Холу" у Лондону, пише "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.