Beograd

Stiže snijeg u Srbiju

  • Izvor: Agencije
  • 21.10.2024. 14:34

Ciklon koji se razvija iznad Jonskog i Еgejskog mora donijeće dosta oblaka, pa će vrijeme narednih dana u Srbiji obilježiti i kiša, ali i snijeg na planinama.

"Ove sedmice jutra hladna sa temperaturama blizu nule. Po kotlinama i dolinama rijeka biće u magle. Preko dana pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom oko 20 stepeni Celzijusovih" najavljuje meteorolog Ristić.

Do kraja nedjelje preporučljivo je i slojevito oblačenje, jer će biti velike razlike između minimalne i maksimalne dnevne temperature.

Poskupio parking u još jednom gradu Srpske

Poskupio parking u još jednom gradu Srpske

Prema najavi meteorologa Ristića, tačno u utorak, 29. oktobra doći će do prodora hladnog vazduha kroz Bečka vrata.

To će usloviti jako naoblačenje, pa se očekuje i kiša i pad temperature.

"Očekuje se i razvoj ciklona u Jonskom i Еgejskom moru tako da će biti dosta oblaka, pa se očekuje i povremeno padanje kiše, a na planinama visine oko 1.000 metara može biti i snijega. Najviša temperatura biće u padu i kretaće se između 10 i 15 stepeni Celzijusovih" najavljuje meteorolog Ristić.

Očekuje nas nekoliko snježnih epizoda

Djeluje da će vremenska prognoza ove godine ispratiti i kalendar, pa ćemo imati hladnu i oštru zimu.

"U Zaječaru i Negotinu temperatura je jutros bila u minusu. U svim gradovima je između nule i pet stepeni. Preko dana će biti relativno toplo vrijeme, od poslije 12 do 15 časova biće dvadesetak stepeni i prijatno za šetnju" kaže Ristić i dodaje:

Roditelj napao direktora škole

Roditelj napao direktora škole

"U nekim gradovima će biti ogromna razlika u temperaturi, čak i po 20 stepeni. To je baš mnogo. Košava ponovo počinje za vikend. U utorak imamo ponovni pad temperature. Pratimo potpuno klimatsku normalu. Sledeće nedelje ulazimo u rano novembarsko vrijeme, ima šanse da bude i kiše. Prvo jače zahlađenje očekuje se u trećoj dekadi novembra mjeseca, oko 25. i 26. novembra očekujemo i neku pahulju u Beogradu i južno od Beograda, a već u decembru bi trebalo da imamo nekoliko snježnih epizoda" najavljuje Ristić za "Pink".

Vrijeme za narednih 7 dana

Prema prognozi RHMZ-a za narednih sedam dana, jutra će biti hladna, sa pojavom slabog prizemnog mraza, a početkom naredne sedmice na jugu i istoku Srbije ponegdje i sa slabim mrazom na dva metra visine, kao i po kotlinama u brdsko-planinskom području.

Očekuje se da tokom ove nedjelje temperatura bude u granicama ili malo iznad prosjeka za treću dekadu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena, a najtopliji dan biće sutra.

Poznato o čemu će lideri BRIKS-a razgovarati u Kazanju

Poznato o čemu će lideri BRIKS-a razgovarati u Kazanju

Zbog dvije pojave, magle i niskih temperatura, danas će na snazi biti žuti meteoalarm, i to u 4 predjela - istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Podsjećanja radi, žuti meteoalarm je na snazi kada je vrijeme potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike" objašnjavaju iz RHMZ.

Kako napominju iz RHMZ, biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika, međutim, astmatičarima se savjetuje oprez, pogotovo u jutarnjim satima.

Grljenje samo do tri minuta – aerodrom u ovoj zemlji ograničio pozdravljanje

Grljenje samo do tri minuta – aerodrom u ovoj zemlji ograničio pozdravljanje

"Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i razdražljivost. Zbog veće razlike između jutarnje i maksimalne dnevne temperature vazduha neophodno je slojevito odijevanje" dodaju oni.

Pratite nas i putem Vibera