Velika Britanija

Čuvena franšiza bi mogla da nestane sa ulica: 87 restorana i 4.500 radnih mjesta u opasnosti

  • Izvor: Agencije
  • 23.09.2024. 13:55

Kompanija koja je zadužena za britanski dio lanca restorana TGI Friday's saopštila je da planira da imenuje stečajne upravnike, što dovodi u pitanje budućnost svojih 87 objekata i 4,500 zaposlenih.

Američki restoranski brend bi mogao da nestane sa britanskih ulica nakon što je Hostmore, koji je kotiran na londonskoj berzi, objavio da će biti postavljeni upravnici iz konsultantske firme Teneo i da će njegovi restorani biti prodati konkurenciji. U međuvremenu, restorani će nastaviti da rade normalno.

Hostmore je rekao da će prodaja - koja će biti završena do kraja oktobra - donijeti manje od njegovih dugova i da suspenduje trgovinu svojim akcijama, čija je vrijednost pala na gotovo nulu. Kompanija ima dugove od 35 miliona funti.

Šobot predstavio izgled jednog od tri planirana nova vrtića u Banjaluci

Šobot predstavio izgled jednog od tri planirana nova vrtića u Banjaluci

Kompanija je pokušavala da pregovara o planu spašavanja od trenutka kada su propali pregovori o preuzimanju vrijednom 180 miliona funti sa TGI Friday's u SAD prošle nedjelje. Spajanje je propalo nakon što je glavni vlasnik franšize u SAD rekao da je izgubio prava na tantijeme i druge isplate generisane imenom TGI Friday's.

Objava koja je otkrila kraj tih pregovora obrisala je više od 90 odsto vrijednosti akcija Hostmore-a.

Nije jasno da li bi se neki potencijalni kupac mogao još pojaviti da preuzme brend TGI Friday's u Velikoj Britaniji, ili će svi njegovi restorani biti preimenovani nakon preuzimanja.

Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor

Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor

Hostmore je saopštio da je njegov odbor “naslijedio okolnosti koje predstavljaju veliki izazov” i uspio je da smanji godišnje troškove za 12 miliona funti, smanji gubitke od nerentabilnih objekata i poboljša korisničko iskustvo.

"Nažalost, svi napori odbora da implementira trajno rješenje za podršku dugoročnoj finansijskoj budućnosti poslovanja suočili su se sa veoma izazovnim trgovinskim i makroekonomskim okruženjem, a napori da se stvori vrijednost za akcionare kroz predloženo preuzimanje TGI Fridays, iako su bili daleko odmakli, naišli su na nepovoljne događaje van kontrole odbora“, dodala je kompanija.

Osnovan 1965. godine u Njujorku od strane grupe prijatelja, TGI Friday's (Thank Got It's Friday), imao je za cilj da spoji klasična američka jela poput burgera sa opuštenom i živahnom atmosferom, priše Gardijan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.