Visoko

Čovjek koji je izvlačio auto s tijelima mladih iz Bosne: Ovo me je uništilo

  • Izvor: Agencije
  • 10.10.2024. 18:08

U ranim jutarnjim satima dogodila se tragedija u mjestu Dobrinje kod Visokog u kojoj su život izgubile četiri osobe koje su ostale u putničkom automobilu marke mercedes koji je završio u rijeci Bosni.

U automobilu je bila i peta osoba, mladić koji je ispao iz automobila kroz zadnju šajbnu.

U autu su se nalazili vozač P.A, te K.A, S.S, D.B. i B.M. Tri djevojke i mladići su iz  Sarajeva, Visokog i Kiseljaka a njihova godišta su 1995, 2002, 2003,2004.

Mnogi se kunu da radi: Vozači našli način da nadmudre kamere

Mnogi se kunu da radi: Vozači našli način da nadmudre kamere

Nakon policije, hitne pomoći, nadležni su odmah pozvali i Tarika Dizdara kako bi svojom dizalicom izvukao automobil iz rijeke. Kako kaže Tarik za "Crnu Hroniku" dugo nije imao teži slučaj kao ovaj današnji.

“Pozvali su me kasno u noć na navedenu lokaciju kako bih izvukao automobil iz rijeke. Bosna je uvijek opasna i za mene ali i za druge. Jaka je, snažna i ono najgore mutna. Satima smo pokušavali izvući automobil na kraju i uspjeli", rekao je on.

"Iskreno vadio sam dosta ljudi iz Bosne. Bilo je i mrtvih i živih ali ovo danas je jednostavno da ti srce pukne. Automobil je bio sav savijen a mi smo morali polako vaditi vozilo kako tijela ne bi ispadala iz njega. Moja ekipa je uvijek tu da pomogne. Danima smo bili u Jablanici i Fojnici, preko Vranice sam došao među prvim u Fojnicu da pomognem. Ja sam takav, volim pomagati. Ali ovo danas me je uništilo", dodao je on.

Novi detalji iskaza dječaka iz ''Ribnikara'': ''Učenici sedmog razreda su mi bili meta''

Novi detalji iskaza dječaka iz ''Ribnikara'': ''Učenici sedmog razreda su mi bili meta''

"To su sve djeca. Tužno je to gledati. Jednostavno nije za svakoga", zaključio je Tarik i poslao apel svima da vode računa kako se ponašaju na putu i da čuvaju svoje, ali i tuđe živote.



Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.