Žepče

Iz kuće ukradeno 200.000 KM

  • Izvor: Avaz
  • 25.09.2024. 13:53

U Žepču je prije pola godine opljačkana kuća iz koje je ukradeno skoro 200.000 KM, tačnije dvije koverte s iznosom od po 50.000 evra, saznaje "Avaz".

Prema informacijama "Avaza“, opljačkana je porodična kuća Šefika Murtića, koji godinama živi i radi u Austriji, a, osim novca, ukradeno je i naoružanje, koje je bilo u dva sefa/trezora.

Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdio je za pomenuti portal da se desila pljačka i da je "ukraden veći iznos novca“.

Pljačka se desila 1. marta ove godine, jedan sat poslije ponoći, a Murtić je u prijavi koja je u posjedu "Avaza“ istakao da je riječ o ušteđevini koju je sticao u proteklih 30 godina rada u Austriji.

Niko nije vidio pogibiju četvoročlane porodice kod Prnjavora

Niko nije vidio pogibiju četvoročlane porodice kod Prnjavora

Murtić je podnio prijavu SIPA, FUP-u i Tužilaštvu BiH žaleći se na neadekvatno i nezakonito postupanje službenika MUP-a ZDK koji su bili uključeni u istragu u vezi s ovim krivičnim djelom.

Sumnja na određene nepravilnosti, s obzirom na to da je na kući imao videonadzor, čiji su snimač izuzeli inspektori iz Zenice, ali kaže da nikada nije dobio zabilješku o izuzimanju videonadzora.

Nema snimka

U prijavi Tužilaštvu BiH, Murtić navodi da su očigledno izvršioci imali sve podatke o lokaciji sefova u kući, za koje su znali samo on i članovi porodice, te muškarac kojem su ostavljali ključeve od kuće.

Sankama se zabio u borbeni helikopter - dobiće milionsku odštetu

Sankama se zabio u borbeni helikopter - dobiće milionsku odštetu

Zbog svega je zatražio da se ispita cijeli slučaj. Sumnja je postala veća, navodi se, nakon što je snimač koji su preuzeli pokazao da je cijeli snimak izbrisan. Murtić sumnja da se određene osobe štite, zbog čega traži postupanje SIPA i FUP-a. Sumnja na bivše službenike MUP-a ZDK, koji su povezani, kako tvrdi, s pljačkašima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)