Predsjednik SNSD-a

Dodik: Glas za SNSD je glas za integrisanje svih ljudi u Srpskoj

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 19:39

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je večeras stanovnike Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva da na predstojećim lokalnim izborima glasaju za kandidate ove stranke i politiku SNSD-a koja integriše svakog čovjeka i cijelu Republiku Srpsku.

"Došao sam da podržim kandidate za načelnika Istočne Ilidže Miroslava Vujičića i Istočnog Novog Sarajeva Jovana Katića, kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića, te odborničke liste SNSD-a kako bi se nastavilo sa radom", istakao je Dodik na zajedničkoj izbornoj tribini.

On je naglasio da se najbolja sinergija između republičkih i lokalnih vlasti pokazuje upravo u Istočnom Novom Sarajevu, gd‌je je u prethodnom periodu urađeno puno toga, a da će podrška Vujičiću pomoći da ova opština krene istim putem.

Šobot: Motike zaslužuju ozbiljna ulaganja i odgovornu vlast jer Banjaluka mora biti zdrava

Šobot: Motike zaslužuju ozbiljna ulaganja i odgovornu vlast jer Banjaluka mora biti zdrava

Dodik je naglasio da nikada nije pravljena razlika između ove dvije opštine i da su u Istočnoj Ilidži prije nego u Istočnom Novom Sarajevu napravljene sportska dvorana i škola, a potom i bolnica za stanovnike cijele regije.

Navodeći da u Istočnoj Ilidži nema javnog vrtića, Dodik je pozvao stanovnike da pokažu mjesto gd‌je bi da se izgradi vrtić i da će to biti učinjeno.

Kritikovao je aktuelnog načelnika i kandidata SDS-a za načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića što nije predložio nijedan projekat koji bi bio izgrađen sredstvima Vlade Srbije, za razliku od ostalih opština u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da Istočnoj Ilidži treba načelnik koji će ovu opštinu vratiti srcu, a to je Republika Srpska, koji neće neovlašteno pregovarati o tome da se koristi zemljište za proširenje aerodroma u Sarajevu i mnogo čemu drugom.

Lider SNSD-a istakao je da su kandidati ove stranke sposobni da vode Istočnu Ilidžu i Istočno Novo Sarajevo i da im zato treba dati podršku na izborima 6. oktobra.

Ada uz Nikolu Šobota: Bečki model stanova kao ključ razvoja

Ada uz Nikolu Šobota: Bečki model stanova kao ključ razvoja

Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da će, ako dobije povejerenje birača, nastaviti da radi na integrisanju svih gradskih opština, od Trnova do Sokoca, bez ikakve razlike.

Ćosić je kao razliku od političkih oponenata SNSD-a naveo ideju o izgradnji tunela kroz Trebević koji bi povezao Pale i Istočno Novo Sarajevo, dok sadašnje vlasti Istočne Ilidže ne mogu da izgrade ni pješačku stazu koja bi pasarelom spojila ovu i opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Kao dokaz ispravnosti SNSD-ove politike Ćosić je konstatovao da aktuelni načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić nema protivkandidata za ovu funkciju na narednim izborima.

Ćosić je pozvao glasače da podrže kandidata SNSD-a za načelnika Istočne Ilidže ističući da ova opština umjesto neispunjenih obećanja, treba načelnika koji će okupiti politike i raditi na dobrobit ljudi.

Obraćajući se okupljenima na šetalištu "Dr Miodrag Lazić" u opštini Istočna Ilidža, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Miroslav Vujičić rekao je da građani 6. oktobra odlučuju da li će ova lokalna zajednica biti motor razvoja Istočnog Sarajeva.

Dodik nakon ročišta: Glupost, gubljenje vremena, farsa i blamaža čitavog pravosuđa

Dodik nakon ročišta: Glupost, gubljenje vremena, farsa i blamaža čitavog pravosuđa

Kandidat za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić rekao je da to što nema protivkandidata jasno pokazuje da je ova stranka u prethodnom periodu uradila dobar posao u ovoj lokalnoj zajednici i ispunila sve što je obećala, te da će tako biti i u narednom mandatu.

Katić je pozvao na podršku Vujičiću kako bi se Istočna Ilidža kretala putem razvoja, u korak sa Istočnim Novim Sarajevom.

Nosilac SNSD-ove odborničke liste za SO Istočna Ilidža Staša Košarac rekao je da se ova opština nalazi na granici i braniku Republike Srpske, a da glas za SNSD znači njeno jače povezivanje sa Republikom Srpskom i njenim institucijama.

"Samo sa Miloradom Dodikom i SNSD-om na čelu možemo da sačuvamo ono što imamo", istakao je Košarac i dodao da je Istočnoj Ilidži potrebna saradnja sa Istočnim Novim Sarajevom i institucijama Srpske, a ne sa Kantonom Sarajevo i FBiH.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić je konstatovao da je dovoljno vid‌jeti šta su opštinske vlasti predvođene ovom strankom uradile u prethodnom periodu, zaključivši da je to dovoljno da opredijeli građane da glasaju za kandidate SNSD-a.

Skupu, na kojem su predstavljeni kandidati za SO Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, prisustvovali su organizacioni sekretar stranke Igor Dodik i visoki zvaničnici SNSD-a Srđan Mazalica i Snježana Novaković Bursać, nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Srpske Dragan Kalinić, te kandidati stranke u ostalim opštinama grada Istočnog Sarajeva.

Pratite nas i putem Vibera