Pula

Bračni par se otrovao gljivama kupljenim na pijaci

  • Izvor: Dnevnik.hr
  • 27.10.2024. 18:22

Par iz Pule se otrovao pečurkama , ali ne onim koje su ubrali u šumi, već onim koje su kupili na lokalnoj pijaci.

Mislili su da tako nešto ne može da se desi pošto su pečurke kupili na štandu. Upravo zbog toga su odlučili da podijele svoju priču kako bi upozorili druge da opreza nikad dosta.

– Kupili smo pečurke na pijaci na Verudi. Prodavačica, koja takođe tamo prodaje, rekla je mužu da su pečurke. Pečurke ne beremo i ne prepoznajemo – rekla je sagovornica za Istra24.

Nekoliko sati nakon što su napravili ručak sa kupljenim pečurkama, Puljanka je osjetila slabost, bila je blijeda i nije mogla da diše. Nedugo zatim, njen muž je takođe osjetio simptome.

Na Svetu Petku ubijeno četvoro ljudi, ubica nikada nije nađen

Na Svetu Petku ubijeno četvoro ljudi, ubica nikada nije nađen

Pozvali su hitnu, koja ih je uputila da dođu u bolnicu i tamo im je dijagnostikovan micetizam, poznat i kao trovanje pečurkama. Žena iz ove priče imala je nešto jače simptome, dok je njenog muža spasila veća tjelesna masa i zbog toga je imao samo slabije simptome.

Po izlasku iz bolnice, nisu se vratili na pijacu jer nisu htjeli da ulaze u nepotrebne rasprave sa prodavačicom. Bolnica je odlučila da pošalje inspekciju na tržište kako bi spriječila moguće više sličnih slučajeva.

Poplava u Sahari – zeleno jezero usred pustinje

Poplava u Sahari – zeleno jezero usred pustinje

Nezvanično im je rečeno da je moguće da se u dobre pečurke nepažnjom “ušunja” samo jedna loša, koja nije bila mnogo otrovna, i da su imali sreće.

U Komunalnom preduzeću nadležnom za pijacu u Puli rekli su da nisu upoznati sa slučajem trovanja. Naveli su i da njihovi prodavci moraju da imaju komercijalnu gljivarsku kartu i da njihovi proizvodi moraju biti svježi i imati odgovarajuću deklaraciju.

Pratite nas i putem Vibera