Београд

На Свету Петку убијено четворо људи, убица никада није нађен

  • Извор: Телеграф
  • 27.10.2024. 16:47

Један од најтежих злочина догодио се на данашњи дан прије 17 година.

На Свету Петку џелат је ушао у стан у Београду и пресудио четворо људи. Ни тужилаштво ни полиција нису нашли доказ да би ухапсили и осудили убицу.

Маја Гостић имала је свега 20 година када је тог 27. октобра 2007. године убијена у стану у насељу Жарково заједно са својим дечком Жељком (22) и његовим родитељима Драгицом и Зораном Обрадовићем.

Полиција је нашла 56 чаура, али злочин није ријешен.

Породица Обрадовић и дјевојка њиховог сина Маја Гостић убијени су у згради у Спасеновићевој улици у Жаркову, а кобне вечери славили су усељење у стан. Њихова тијела затекао је комшија, који је одмах позвао Хитну помоћ и полицију.

Инспектори који су дошли на лице мјеста, нашли су 56 чаура из "шкорпиона", дио рукавице прекривене крвљу а на столу шољице са кафом на основу чега се дошло до "претпоставке" да је породица вјероватно познавала убицу или убице, како се и дан данас спекулише.

Сестре из Билеће наставиле традицију и сачувале породичну славу

Сестре из Билеће наставиле традицију и сачувале породичну славу

Нико од комшија сам догађај није ни видио ни чуо, већ је један од њих, пошто се породица није јављала на телефоне, дошао до врата и затекао језив призор само неколико сати након злочина.

Он је тада испричао да је видио да су врата од стана била отворена и да је, када је провирио, угледао изрешетане пријатеље свуда по стану.

На вратима није било трагова обијања, ништа по стану није разрушено, па је полиција дошла до закључка да је породица вјероватно познавала људе који су их убили и отворили им врата.

Комшија је посјвједочио да је Драгичино тијело било у локви крви у ходнику, Жељко је лежао на поду у кухињи, док је тијело његове дјевојке Маје било на софи у трпезарији. Зоран Обрадовић, за кога су у полицији вјеровали да је мета напада, пронађен је изрешетан у соби.

Данас је Света Петка, ове ствари никако не радите

Данас је Света Петка, ове ствари никако не радите

Дани су пролазили, а затим и године. Ко је и зашто, ову породицу крвнички убио, не зна се ни дан данас...након 17 година од убиства.

Сузе мајке убијене Маје Гостић и даље теку, а несрећна жена жели само једно - да коначно погледа у очи убицу свог дјетета.

Пуних 17 година леже и буди се са једном жељом да га пита: "Зашто, баш моју Мају".

Камере на згради, баш тог дана нису радиле, а комшије су рекле да су се данима могла видјети два мушкарца која сједе у црним колима и посматрају окружење, који се након тога више никада нису појавили.

Полиција је такође нашла и Зоранове свеске у којима је водио евиденцију коме је позајмио новац и када, а сумња се да је Зоран убијен због рекета који су му тражили.

Отац Предраг тврди да му се у сну јавила Света Петка, а оно што се десило сутрадан је право чудо

Отац Предраг тврди да му се у сну јавила Света Петка, а оно што се десило сутрадан је право чудо

Убрзо послије четвороструког убиства дошло се до сазнања да су Обрадовићи и Маја Гостић могуће жртве криминалне групе из Жаркова која је покушала да рекетира Зорана - и то за 80.000 евра.

Упркос детаљним провјерама полиције, није се дошло до материјалних доказа да је та криминална група повезана са четвороструким убиством.

Породица Маје Гостић је у изјавама наводила да не знају због чега се њихова кћерка нашла на мети убица.

"До нас су допрле разне приче, а једна је да је Зоранов пословни пратнер непосредно пре убиства брутално претучен. Чула сам да је седео у кафани са двојицом и да су се жустро свађали, након чега су га извели напоље и претукли. Тада је интервенисала полиција и све легитимисала. Можда до људи који су радили на овом случају та информација није допрла, али признајем да је за мене то чудна коинциденција", каже Тања, мајка убијене Маје.

"Не прође ни дан да не помислим ко и зашто ју је убио. Искрена да будем, чини ми се да су у полицији заборавили на ово убиство, али нада ми се буди када чујем да су решили нека стара убиства. Зато верујем да тамо има полицајаца којима је стало да открију убицу или убице", додаје.

Према њеним ријечима, нада се да ће неко из полиције поново активирати овај случај и дати на анализу рукавицу која је пронађена у стану у којем се догодило убиство. Због убиства Обрадовића и Маје Гостић били су ухапшени Зоранов пријатељ и комшија Милија В. и бивши припадник МУП Милан П. а Раде Р. и Миломир М. за изнуду.

Међутим, током суђења су ослобођени.

Они су се теретили да су од Зорана покушали да изнуде 80.000 евра, али су због недостатка доказа ослобођени оптужбе. Осуђен је само Милан П. на двије године затвора због недозвољеног ношења оружја.

Извор/Фото: Телеграф

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:45 Манастири

    Манастири

  • 19:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:25 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:25 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)