''Тјешила је моју супругу''

Отац Предраг тврди да му се у сну јавила Света Петка, а оно што се десило сутрадан је право чудо

  • Извор: Жена Блиц
  • 24.10.2024. 15:41

У недјељу 27. октобра славимо велики празник, а отац Предраг Поповић једном приликом подијелио је дубоко личну причу и открио како му се Света Петка у деликатном животном тренутку јавила у сну.

Отац Предраг Поповић дуже од двије деценије у срећном је браку са супругом Иваном, са којом је добио троје дјеце, Теодору, Петра и Павла, а Света Петка ужива посебно поштовање ове породице.

– Имали смо много искушења у рађању наше дјеце. Али, све се дешава с разлогом, увијек научимо нешто ново. Буде тако великих борби. Прво се родила Теодора, а онда и мали Пера, у седмом мјесецу трудноће, са свега 1.400 грама. Као и свако пријевремено рођено дијете имао је бројне проблеме. Ипак, никад нисам ни помислила да Петар неће израсти у здраво дијете. Најважније је да се уздамо у Господа – поручила је попадија која се храбро хватала у коштац са свим недаћама, а било их је.

Поповић је детаљно описао сан, када му се, како каже, јавила Света Петка.

– Имао сам прилику да разговарам са Светом Петком и да је видим, што је оставило на мене дубок траг. У то вријеме био сам вјероучитељ, живио сам у Врњачкој Бањи, а моја супруга је била трудна са Теодором. Ујутру је требало да идемо на литургију. Те ноћи сам сањао призор, позадине није било, само свјетло, а једна монахиња је мазила, љубила и тјешила моју трудну супругу. Отац Герасим ми је рекао да се сан не тумачи уколико у њему нема знак крста, јер сам ђаво може да узме облик светитеља, али крст не може. Прилазим јој и она мени. Питао сам је: “Ко сте ви?”, одговорила ми је: “Ја са мати Параскева”. “Имате ли ви крст?”, питао сам је – испричао је отац Предраг и додао:

– Она помјера одору, а испод ње крст од ораховине. Ја сам се повукао, а она је наставила да тјеши моју супругу. Кренули смо у цркву ујутру када сам се пробудио, отишао сам у олтар гдје сам помагао и погледао сам да ли је неко устао да моја супруга сједне. Видим Ивана сједи, а поред ње монахиња у црном, мази је, љуби и грли баш као у мом сну. Завршава се литургија, Ивана прилази са монахињом и каже: “Ово је мати Параскева из манастира Свете Петке код Шапца”. Ја јој кажем шта се догодило претходне вечери, а она се окрене мојој супрузи и каже јој: “Душо, не брини, тебе је мати Параскева узела под заштиту, биће све у реду и породићеш се без проблема”.

Поповић је на крају додао:

– Господ се открива и мени и њој, то је брак, двоје као једно тијело, мени се Господ јавио у сну, а њој на јави.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:00 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)