Užas u Hrvatskoj

Majka došla u vrtić po bebu i zatekla je sa podlivima i modricama

  • Izvor: 24sata.hr
  • 23.10.2024. 19:58

Jedna je majka iz Slavonskog Broda na Fejsbuku opisala kako je ostala u šoku kada je došla po dijete u jaslice D‌ječjeg vrtića Tintilinić i zatekla strašne povrede na d‌jetetovoj glavi.

Roditelji su slučaj prijavili, a najavljuju i tužbu.

Naime, tog dana je vaspitačica obavijestila majku Zrinku Krištof Mihajlović da je njena 15-mjesečna kćerka zaspala pa da po nju može doći kasnije nego obično, ali kada je došla, zaprepastila se velikom povredom i krvavim podlivima na glavi d‌jeteta.

– Dragi roditelji, suprug i ja želimo Vas obavijestiti o incidentu u jaslicama d‌ječjeg vrtića koji pohađa naša kćerka stara 15 mjeseci. Dijete ostaje u vrtiću do pola 12 jer je u procesu prilagođavanja, nije lako prihvatila vrtić, još plače, ne spava, te odbija jesti u vrtiću – napisala je u objavi na svom Fejsbuk nalogu majka.

Tog dana, kaže majka, dovela je dijete u vrtić u uobičajeno vrijeme kao i svaki dan, te došla po nju u pola 12, ali vaspitačica joj je rekla kako je zaspala, te da, ako hoće, može je ostaviti na spavanju, na šta je ona odgovorila da može, i zamolila da joj jave kada se probudi da može doći po dijete.

– Bila sam iznenađena, jer dijete do tog dana nijedanput nije zaspalo u vrtiću. U vremenu od 7.15– 0.05, u grupi od 20 d‌jece jasličkog uzrasta, bila je prisutna samo jedna vaspitačica, druga je došla u 10.05 kao ispomoć iz druge grupe, jer je druga vaspitačica koja radi u jaslicama na bolovanju – napisala je majka.

Vaspitačica koja je preuzela d‌jecu na spavanju, kaže majka, zvala ju je oko 12.15 i rekla da se malena probudila, a ona je odmah došla i preuzela dijete.

Roker doživio moždani udar: Menadžer moli za finansijsku pomoć

Roker doživio moždani udar: Menadžer moli za finansijsku pomoć

– Šokirala sam se kad sam na desnoj strani glave d‌jeteta vid‌jela veliku povredu s krvavim podlivima i modricama sa ogrebotinama, a krvavu ogrebotinu imala je i ispod desnog oka! Na moje pitanje „šta je ovo“, vaspitačica je odgovorila „da ne zna ništa“, te protivpitanjem „šta je to“?, te mi je rekla da se obratim vaspitačici iz prve smjene – napisala je ona.

Kako kaže, njoj tada nije bilo ni do čega, uplašila se za svoje dijete jer su povrede izgledale ozbiljno.

– Uzela sam dijete i odmah je odvela na Hitni prijem u Bolnicu gd‌je je, obavljen pregled hirurga, te snimak kosti glave, i na svu sreću, nije došlo do preloma kosti lobanje, a zbog mogućeg krvarenja, pregledana je i od strane neurohirurga uz uputu o praćenju zdravstvenog stanja i ponašanja d‌jeteta – napisala je ona.

Stravična saobraćajka u BiH, ima povrijeđenih

Stravična saobraćajka u BiH, ima povrijeđenih

Roditelji su o događaju obavijestili i direktorku vrtića i policiju, a dopis su uputili i Gradonačelniku.

– Svi od navedenih su odmah preduzeli sve radnje u smislu utvrđivanja odgovornosti i propusta, te smo od Gradonačelnika dobili dopis u kojem, uz izraze saosjećanja i žaljenja zbog događaja, stoji „da je d‌ječiji vrtić utvrdio sve okolnosti o nastanku događaja i proveo disciplinski postupak“, te se nadalje u dopisu zaključuje „da je do incidenta došlo zbog organizacionog propusta uprave i nedovoljne pažnje vaspitačice. Nadalje, radnici d‌ječijeg vrtića nisu postupili prema propisanom protokolu, zbog čega ih je uprava d‌ječijeg vrtića disciplinski sankcionisala – napisala je ona.

Pjevač iz ''Zvezda granda'' pretučen na ulici, objavljen snimak

Pjevač iz ''Zvezda granda'' pretučen na ulici, objavljen snimak

Jasno im je, kako kaže, da se propusti mogu dogoditi, ali propusti u smislu nepoštovanja propisanih protokola su nedopustivi!

– Ovaj put nije došlo do ozbiljnih posljedica, možda idući put neko drugo dijete neće biti te sreće! Dragi roditelji, Vaše dijete u vrtiću mora biti sigurno, okruženo brigom i pažnjom, ako primijetite bilo kakvu povredu Vašeg d‌jeteta, nemojte to ćutke prihvatati, reagujte, pitajte, zatražite odgovore… mi smo se uvjerili da su odmah preduzete sve radnje koje za cilj imaju spriječiti da se ovako nešto ponovi – napisala je majka.

Direktorka vrtića je potvrdila taj događaj te rekla da su utvrđeni određeni propusti.

Svjedok na suđenju Miličeviću: Birao je između poslovnog prostora, stana i para

Svjedok na suđenju Miličeviću: Birao je između poslovnog prostora, stana i para

– Oni se tiču toga da u DV Tintilinić nije postupano skladno Pravilniku o radu i spomenutom protokolu. Dvjema vaspitačicama izrečene su mjere upozorenja zbog toga što su počinile težu povredu iz radnog odnosa. Druge nadležne institucije uključene su u ovaj slučaj te iz tog razloga ne možemo otkrivati više informacija – rekla je direktorka Zorana Butorac.

(24sata.hr)

Pratite nas i putem Vibera