Tuga

Milanu stalo srce dok je cijepao drva da prehrani djecu

  • Izvor: Telegraf
  • 11.10.2024. 22:53

Porodica, prijatelji i mještani sela Sekurič opraštaju se od svog komšije Milana Jeremića, čovjeka koji se cijeli život borio sam i pomagao svima, a onda mu je srce stalo u 46. godini.

Doživio je infarkt dok je cijepao drva da prehrani djecu. Napustio ih je 6. oktobra ove godine. Njegova supruga i dvoje djece sada su ostali bez jedine sigurnosti. Zato su se prijatelji udružili da im pomognu u ovim teškim danima koliko god mogu.

Selo Sekurič pripada opštini Rekovac koja je jedna od najnerazvijenijih opština u srcu Srbije, a samim tim, život ovih ljudi ovdje nije nimalo jednostavan. Naučeni su da rade, da se bore i da zarade, kao što se to i Milan trudio od malena, pa svih ovih godina i nakon djetinjstva.

Pilot doživio srčani udar: Njegova supruga bez iskustva uspješno sletjela avionom

Pilot doživio srčani udar: Njegova supruga bez iskustva uspješno sletjela avionom

Kako za "Telegraf" pričaju njegovi prijatelji, Milanov život od početka nije bio nimalo lak. Nije imao lagodno djetinjstvo, nije znao kako izgleda sigurnost koju pruža porodica i zato se trudio svim silama da svojim sinovima obezbijedi što bolji život. Mnogo je radio i mučio se, a smrt je došla prerano, pa je ova tužna vijest sve mnogo iznenadila.

"Kao mali ostao je bez majke i čuvala ga je baba sa njegovim ocem. Umrli su još dok je on bio mlad dečko i tako je ostao sam", priča njegov prijatelj za "Telegraf.rs".

Na svu sreću, radost u njegov život unijela je supruga Đina koja je bugarska državljanka i sa kojom je dobio dva sina koji su sada peti i šesti razred. Međutim, sve vrijeme je tekla borba da njoj obezbijede državljanstvo, a procedura i dalje traje.

Velike poplave u svetom gradu - voda nosi sve pred sobom

Velike poplave u svetom gradu - voda nosi sve pred sobom

"On je u pravom smislu te riječi bio čovjek kakav se rijetko sreće u našim krajevima. Dobra duša namučena od djetinjstva. Tih, spokojan, nasmijan i pored svih problema koje nosi ovo naše vrijeme. Nažalost brigom kako prehraniti porodicu nije obraćao pažnju na signale koje mu tijelo šalje i napustio nas je iznenada mnogo ranije nego što je trebalo", kaže njegova drugarica iz djetinjstva.

Milan je umro u trenutku dok se borio da obezbijedi hljeb svojoj djeci. Dok je radio na dnevnicu i dok je sjekao drva umornog od rada sačekala je i iznenadna smrt.

"Imao je infarkt dok je radio u nadnici. Smrt je bila trenutna, ljekari su dali sve od sebe, ali nije bilo šanse. Rekli su i da su kojim slučajem bili na licu mjesta, ne bi mogli ništa da učine", kaže prijatelj.

Zašto je Ilon Mask svojoj kompaniji dao ime Tesla

Zašto je Ilon Mask svojoj kompaniji dao ime Tesla

Njegova supruga Đina ostala je sama sa dva mališana, nezaposlena i bez primanja. O ovoj porodici mještani imaju samo riječi hvale. Za suprugu kažu da je vrijedna domaćica, poštena žena, radna i odgovorna koja posvećeno odgaja da divna sinčića za koja svi kažu da su lijepo vaspitani, kulturni i odgovorni mališani.

Zato, mještani ovog sela udružili su se i pomažu koliko mogu, međutim ova porodica zaslužuje više.

"Bilo je pomoći, nismo loši ljudi, ali ko može neka pomogne. Vraća Bog i ima Boga. Tako da ako možete pomozite", poručuje njegov prijatelj koji je i jedan od predvodilaca akcije za pomoć porodici, a prije svega da se dječaci zbrinu pred zimu i da im ništa ne fali.

"Milan je nama, čitavom društvu, drugarima, uvijek izašao u susret bez riječi, šta god da je trebalo i zaslužuje mnogo više od nas u ovom trenutku", poručuje njegov prijatelj.

Domaćinu Ljubiši ukrali 21 jagnje

Domaćinu Ljubiši ukrali 21 jagnje

Društvo radi na tome da otvore žiro račun, a do tada je pomoć moguća samo lično ili kontaktirajući njegovu suprugu Đinu: 063 83 67 257.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: