U tri oblasti

Napadnuta Rusija: Gore fabrike

  • Izvor: Agencije
  • 22.10.2024. 11:11

Ukrajinski dronovi napali su tokom protekle noći četiri fabrike u Tulskoj, Tambovskoj i Voronješkoj oblasti u Rusiji.

"Kijev independent" prenosi da su to objavile lokalne vlasti tih oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je protivvazdušna odbrana (PVO) uništila 11 dronova iznad Brjanske oblasti, tri iznad Belgorodske oblasti, dva iznad Kurske oblasti i po jedan iznad Tulske oblasti i Orelske oblasti.

Amerikanci objavili loše vijesti za Ukrajinu

Amerikanci objavili loše vijesti za Ukrajinu

Maksim Jegorov, guverner Tambovske oblasti, objavio je da je udar ukrajinskog drona izazvao požar u destileriji "Biohim" u gradu Raskazovo.

Na sajtu te firme navodi se da ona pravi "proizvode od strateške važnosti za državu", a posebno se tu ističe etanol koji se kao rastvor koristi za izradu široke game proizvoda, uključujući eksplozive.

Dmitrij Miljajev, guverner Tulske oblasti, saopštio je da su u toj oblasti napadnute još dvije destilerije u mjestima Jefremov i Lužkovski.

Aleksandar Gusev, guverner Voronješke oblasti, objavio je da je udar ukrajinskog drona izazvao manji požar u jednom industrijskom postrojenju i da nema izvještaja o žrtvama.

Nevin proveo u zatvoru 58 godina: Šef policije se poklonio čovjeku u znak izvinjenja

Nevin proveo u zatvoru 58 godina: Šef policije se poklonio čovjeku u znak izvinjenja

"Kijev independent" navodi da ukrajinska vojska nije komentarisala ove izveštaje.

Podsjeća se da je Ukrajina izvela veliki broj vazdušnih udara na na vazduhoplovne baze i druge vojne objekte kako bi oslabila moćniju rusku avijaciju i umanjila kapacitete Moskve za izvođenje napada na ukrajinske gradove.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: