Francuska

Otišao na transplantaciju brade pa se ubio - otkrivena jeziva tajna

  • Izvor: Agencije
  • 28.10.2024. 19:51

Francuz Matje Vižije Latur (24) u martu je otputovao u Tursku kako bi pomoću transplantacije dobio gušću bradu, ali je ubrzo sve krenulo po zlu i četiri mjeseca kasnije on se ubio u svojoj sobi.

Žak Vižije Latur, njegov otac, odlučio je da u javnosti objavi slike i ispriča nesrećnu priču kako bi pomogao drugima i spriječio da se ovako nešto ponovo desi.

Matjeu je u Istanbulu urađena transplantacija koja nije uspela i ostao je bez kose, a brada ga je pekla. Platio ju je 1.300 evra, što je petostruko manje nego u Francuskoj.

Pazite se: Građani BiH opet na meti prevara

Pazite se: Građani BiH opet na meti prevara

Nakon neuspjele intervencije bio je psihički neprepoznatljiv. Obolio je od dismorfije, mentalnog poremećaja koje prouzrokuju da osoba bude toliko usredsređena na manu na svom licu ili tijelu da joj to izaziva emocionalnu bol i ometa je u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Zbog toga je i okončao svoj život.

Ispostavilo se da je hirurg koji je radio transplantaciju zapravo agent za nekretnine, uprkos tome što je Matje izabrao kliniku koje je odobrilo Ministarstvo zdravlja u Turskoj.

Porodica je dva mjeseca tražila ljekara koji bi mogao da popravi ovu neuspjelu proceduru, ali nije uspjela da ga nađe u Francuskoj. Matjeov otac kaže da se mnogo češao i da ga je sve peklo danju i noću.

U Belgiji, Žan Devroa je ljekar specijalizovan za transplantaciju kose već 25 godina. On je preuzeo brigu o mladiću i otkrio da su dlake rasle pravo, kao ježu. Matje je sebe vidio mnogo gore nego što je to bila realnost jer je patio od dismorfije i postraumatskog šoka.

U Surdulici proglašena epidemija, afrička kuga se širi

U Surdulici proglašena epidemija, afrička kuga se širi

"Vidio sam mnogo gore, užasne stvari. Bili smo u procesu ispravljanja štete, ali je glavni razlog njegove muke osjećaj da ga je prevarila klinika", otkrio je Devroa.

Otac nesrećnog studenta kontaktirao je medije kako bi spriječio da se nešto slično više ikada dogodi i da oda počast preminulom sinu, prenosi "Frans info".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: