Саопштење

Сергеј Трифуновић организује концерт у част Боре Чорбе, огласила се породица: ''Нисмо дали сагласност''

  • Извор: Телеграф
  • 22.10.2024. 13:40

Чланови породице Боре Ђорђевића, као и чланови бенда Рибља чорба огласили су се поводом концерта који је организовао глумац Сергеј Трифуновић у част покојне легенде, за који, кажу, нису дали одобрење.

Наиме, неколико домаћих музичара и глумац Сергеј Трифуновић окупиће се на концерту "Бори у част“, у суботу, 2. новембра у клубу Заппа база са почеком од 21 час, а како се наводи у саопштењу, приход од улазница намијењен је изради споменика Бори Чорби.

Ипак, с тим нису сагласни чланови Бориног бенда и чланови породице, због чега су издали и званично саопштење.

Славици Лајић из Градишке потребна помоћ

Славици Лајић из Градишке потребна помоћ

"Као насљедници Боре Ђорђевића, законски носиоци његових ауторских права и заступници његовог стваралаштва, желимо да се обратимо поводом најављеног догађаја који ће се одржати у Заппа Бази 2.11.2024. године, а који је организован у знак части и поштовања према нашем вољеном Бори и његовом непроцјењивом доприносу музици и култури нашег региона. Прије свега, желели бисмо да изразимо нашу захвалност организаторима на њиховој искреној намјери да одају почаст човјеку који је обиљежио музичку сцену својим јединственим стилом и пјесмама које су обликовале многе генерације“, навели су у саопштењу. 

Даље су додали да је Бора је био умјетник несагледивог талента, аутор пјесама које су постале симбол бунта, слободе и истине. Како кажу, сваки покушај да се тај допринос овјековјечи је, у суштини, гест дубоког поштовања према његовом раду.

"Међутим, иако препознајемо љепоту ове намјере, сматрамо да начин на који се овај догађај реализује није у потпуности у складу са вриједностима и принципима које је Бора заступао током свог живота. Желимо да нагласимо да породица Боре Ђорђевића, као и његов бенд, нису укључени у организацију овог концерта и нису дали сагласност за његово одржавање у оваквом формату. У циљу проналажења рјешења које би било у складу са Бориним вриједностима и његовим умјетничким наслијеђем, обратили смо се организаторима са приједлогом да се концерт одржи без продаје карата и прикупљања новца на овај начин, јер сматрамо да то није прикладно за величину и значај личности каква је Бора Ђорђевић“, наведено је у саопштењу.

Нестао Гојко Топић, полиција моли за помоћ

Нестао Гојко Топић, полиција моли за помоћ

Додају да, нажалост, њихов приједлог није прихваћен и организатори су се оглушили о њега, што их је ставило у непријатну позицију.

"Такође, идеја о постављању споменика је племенита и заслужује посебну пажњу. Сматрамо, ипак, да је за подухват те величине потребно укључивање шире заједнице, али и надлежних државних органа који препознају значај Боре Ђорђевића за културну баштину Србије и Балкана, и тиме се на одговарајући начин побринули за овај вриједан чин. Боре Ђорђевић је оставио за собом неизбрисив траг у музици, култури и друштву, и вјерујемо да је његово наслијеђе нешто што сви носимо у срцу. Његов глас, његове ријечи и његова страст живе кроз све нас, и наш је задатак да то наслијеђе очувамо и пренесемо будућим генерацијама, али увијек са дубоким поштовањем према његовом лику и дјелу. Захваљујемо се на разумијевању и срдачно поздрављамо сваки будући покушај одавања почасти нашем Бори, уз позив да се то чини у складу са вољом његове породице и оних који настављају његов музички пут“, пише у саопштењу на званичној Фејсбук страници Рибље чорбе а које потписују Дубравка, Борис, Бане, Вицко, Џинжер, Никола, Јоца, Ивке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.