Уживајте

Богаташки доручак за стомак сит пола дана

  • Извор: Агенције
  • 18.09.2024. 17:43

Швајцарска овсена каша назив дугује творцу, др Максимилијану Бирхер-Бенеру, швајцарском нутриционисти и љекару који је овсену кашу осмислио око 1900. године као љековити оброк за своје пацијенте.

Богаташи, умјетници, музичари, политичари и остало "крем де ла крем“ друштво долазило је у његову клинику у близини Цириха како би се уз чинију овсене каше опустили, скинули вишак килограма, излијечили разне тегобе или вратили се у форму.

Стога је овај оброк у неким круговима добио назив богаташки доручак.

Састојци за швајцарску овсену кашу:

  • 80 грама овсених пахуљица,
  • 2 кашике кокосовог брашна,
  • 1 кашика чија сјеменки,
  • 1 кашика сјеменки конопље или сјеменки лана,
  • 1 прстохват соли,
  • 1 кашика сјеменки бундеве,
  • 3 кашике сувих брусница,
  • 1 и ¼ шоље бадемовог млијека или млијека по избору,
  • 1 шоља обичног јогурта или кокосовог јогурта,
  • ½-1 кашичица чистог екстракта ваниле,
  • 1 кашика меда (или више према укусу),
  • 1 велика Грени Смит јабука нарендана,
  • ¼ шоље насјецканих ораха или насјецканих бадема.

Припрема:

У посуди помијешајте овсене пахуљице, орашасте плодове, кокос, сјеменке, со и бруснице.

Додајте млијеко, јогурт, ванилу, мед и нарибану јабуку и добро промијешајте да се све сједини.

Покријте посуду пластичном фолијом и оставите да одстоји сат до два, или преко ноћи.

Сутрадан умијешајте мало млијека или јогурта да разриједите смјесу ако је потребно – и уживајте, пише "Пункуфер.хр".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: