Извор:
Агенције
18.09.2024
17:43
Швајцарска овсена каша назив дугује творцу, др Максимилијану Бирхер-Бенеру, швајцарском нутриционисти и љекару који је овсену кашу осмислио око 1900. године као љековити оброк за своје пацијенте.
Богаташи, умјетници, музичари, политичари и остало "крем де ла крем“ друштво долазило је у његову клинику у близини Цириха како би се уз чинију овсене каше опустили, скинули вишак килограма, излијечили разне тегобе или вратили се у форму.
Стога је овај оброк у неким круговима добио назив богаташки доручак.
У посуди помијешајте овсене пахуљице, орашасте плодове, кокос, сјеменке, со и бруснице.
Додајте млијеко, јогурт, ванилу, мед и нарибану јабуку и добро промијешајте да се све сједини.
Покријте посуду пластичном фолијом и оставите да одстоји сат до два, или преко ноћи.
Сутрадан умијешајте мало млијека или јогурта да разриједите смјесу ако је потребно – и уживајте, пише "Пункуфер.хр".
Најновије
Најчитаније
18
45
18
32
18
31
18
29
18
26
Тренутно на програму
16:20
Вјежбајте са Лидијом
лајфстајл
16:30
Вијести
информативни програм вијести
16:50
Центар дана
инфотејнмент
18:20
Тајне музеја
емисија из културе
18:55
Маркетинг
маркетинг
19:00
АТВ вијести
информативни програм вијести
19:40
Маркетинг
маркетинг