Извор:
24сата.хр
10.09.2025
16:55
Коментари:
0У књизи Мери, између осталог, говори о методама припреме јаја и зашто их сматра погрешним. Она истиче да је израз "кувати јаја" заправо нетачан
Американка Мери Френсис Кенеди Фишер била је кулинарски експерт. Преминула је 1992. године, али њене књиге и савети и данас живе. Недавно је једна издавачка кућа поново објавила њен кувар "How to Cook a Wolf", који је оригинално представљена давне 1942. године.
Занимљивости
Географија им није јача страна: Американке кренуле за Француску, па завршиле у Африци
У књизи Мери, између осталог, говори о методама припреме јаја и зашто их сматра погрешним. Она истиче да је израз "кувати јаја" заправо нетачан и да се тајна успешног поступка крије у чињеници да се јаја заправо не кувају.
Објашњава да, када убаците јаје у кипућу воду, жуманце остаје сирово док се беланце одмах скува. Циљ је да се сви делови јаја кувају једнако и истовремено.
Због тога нуди две опције за које сматра да дају најбоље резултате.
Сцена
"Добро дошао у мој заборав" Ана Николић се снимала уз пјесму, па се обратила Ралету
Прва метода предлаже да јаје најпре прелијете хладном водом, а затим га ставите у кипућу воду. Оставите га на лаганој ватри колико желите, а Фишер напомиње да ће се на тај начин јаје скувати једнако брзо као када вода кључа, али ће бити боље припремљено.
Друга метода подразумева да у малој посуди уроните јаје у хладну воду коју потом брзо загрејете. Чим вода проври, јаје је готово и спремно за конзумацију. Ипак, признаје да постоји један недостатак – овим методама је нешто теже ољуштити јаје.
Култура
Славна глумица разбјеснила изјавом: Имаће 33 кад ја будем имала 70, то је у реду
Уз то, овим начинима припремљена јаја ће бити мека, што их чини идеалним за све који не воле тврдо кувана јаја.
Сцена
2 ч
0Занимљивости
3 ч
0Савјети
3 ч
0Република Српска
3 ч
0Најновије
Најчитаније
19
41
19
41
19
39
19
34
19
30
Тренутно на програму