Large banner

Да ли је потребно загријавати рерну прије печења?

16.07.2025

14:29

Коментари: 0
Да ли је потребно загријавати рерну прије печења?

Уколико често заборављате да угријете рерну прије печења, професионални кувари истичу да је то грешка коју многи праве, а посљедице могу бити озбиљне за крајњи резултат јела.

Наиме, колачи се ослањају на почетни удар топлоте како би задржали облик. Печење у хладној рерни доводи до превише раширених, сувих колачића без карактеристичне боје и структуре. Такође, без довољне топлоте, прашак за пециво не реагује правилно, па колачи остају равни и густи.

Код хљепа и пецива, почетна топлота је кључна за активацију квасца и формирање рупица у тијесту. Без тога, хљеб постаје пљоснат и без хрскаве корице.

Једини познати напад ајкуле на Јадрану: О њему се годинама ћутало

Једини познати напад ајкуле на Јадрану: О њему се годинама ћутало

Пите и лисната пецива захтијевају високу температуру од самог почетка. У супротном, пите постају влажне, а лисната тијеста спљоштена и масна, без хрскаве коре и богатог укуса.

Независно од тога шта печете, загријавање рерне је корак који не треба прескакати. Свака врста тијеста реагује другачије на топлоту, а прескакање овог корака може уништити укус јела.

Сједио го на платоу поред мора и мастурбирао

Сједио го на платоу поред мора и мастурбирао




Подијели:

Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

2:30

Вјежбајте са Лидијом (Р)

лајфстајл

3:00

Аутошоп магазин (Р)

емисија о аутомобилима

3:30

Најбоље године (Р, 16+)

филмски програм

5:00

Погледај у сутра (Р, 12+)

серијски програм

6:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

6:45

Вјежбајте са Лидијом (Р)

лајфстајл

6:55

АТВ јутро

јутарњи програм

Small banner
Small banner