Recept

Domaći ajvar na leskovački način – zimnica bez konzervansa

  • Извор: Б92
  • 07.09.2022. 13:46

Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari - leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. Mi vam u nastavku teksta dajemo originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.

pečene paprike 12 kg

1L ulja

6 kašika šećer

6 kašika soli

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.

Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite sa slabijim intezitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.

Za ovaj proces će vam trebati jedno sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:55 Гола наука, документарни програм

    Гола наука, документарни програм

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)