18.08.2025
19:59
Домаћице су данима у припреми зимнице и све до једне муче муку са гуљењем паприка за ајвар, и управо зато вам представљамо неколико трикова који ће вам олакшати овај мукотрпан посао.
Ако припремате ајвар за зимницу, добро је да знате да постоје и верзије које су једноставније за припрему и брже кување. Такав је случај с ајваром од сјецканих паприка, поготово ако знате добар трик за брзо и једноставно гуљење паприка.
Предсједник Српске обезбједио 110.000 КМ за ријешавање стамбеног питања вишечлане породице Спахалић
Постоји неколико трикова за то. Један од начина да лакше скинете кожицу са печених паприка јесте да их ставите у пластичну кесицу и завежете, па пустите да тако одстоје неколико минута. Кад отворите врећицу, кожица ће се сама гулити с паприке тако да их само провучете кроз прсте.
Друга могућност је да печене паприке замрзнете.
Шта је Трамп поручио Зеленском на почетку састанка
Кад их извадите из леда, ставите их у кесици под млаз топле воде неколико секунди и одмах гулите. Осим тога, ако печене паприке одмах након вађења из рерне покријете прозирном фолијом, салветом, или крпом, или их ставите у лонац па покријете поклопцем, након 15-ак минута моћи ћете их огулити без проблема.
Прекривањем паприка ствара се пара, што помаже да кожа почне да се одваја од меса паприка.
Најновије
Најчитаније
21
48
21
38
21
37
21
37
21
36
Тренутно на програму