Један састојак може значајно побољшати окус ајвара. Наиме, ријеч је о хрену.
За припрему вам је потребно: три килограма црвених паприка, 30 декаграма хрена, три децилитра уља, децилитар алкохолног оцта и кашика соли.
Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.
Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте хрен и оцат, добро промијешајте.
Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба стајати на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што га поједете.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму